Säveltäjien teosluetteloita kirjastojen tapaan

Suomalaisten musiikkikirjastojen asiantuntijat ovat koonneet luetteloita taidemusiikin säveltäjien musiikillisesta tuotannosta. Ohjeluetteloita käytetään apuna kirjastojen luetteloinnissa, kun täytyy päättää, missä muodossa tiettyä teosta haetaan. Nämä ohjeluettelot toimivat myös käytännöllisenä johdatuksena säveltäjien tuotannon maailmaan kirjastojen ulkopuolella toimiville asianharrastajille.

Huom! Ohjeluettelot on tehty perinteisten luettelointisääntöjen mukaan, eikä niissä ole otettu huomioon uudempien RDA-sääntöjen muutoksia.

Huom! Koska selaimet eivät välttämättä näytä PDF-tiedostoja oikein erikoismerkkien osalta, on varsinkin jatkuvaa käyttöä ajatellen suositeltavaa tallentaa tiedosto omalle tietokoneelle ja käyttää sitä varsinaisella PDF-lukuohjelmalla.

Jos vuosilukuja on kaksi, jälkimmäinen viittaa vuoteen, jolloin luetteloon on viimeksi tehty korjauksia.

Oheisten linkkien kautta pääsee käsiksi verkkomuotoisiin ohjeluetteloihin. Kolme luetteloista on saatavana vain painettuna. Näitä voi kysyä kirjastosta:

  • Yhtenäistetty Carl Philipp Emanuel Bach (Jaakko Tuohiniemi, 2005, nro 123)
  • Yhtenäistetty Georg Philipp Telemann. II osa, soitinteokset (Jaakko Tuohiniemi, 1995, nro 49)
  • Yhtenäistetyt suosikkisävellykset (Heikki Poroila, 2003, nro 59)

Mahdolliset kysymykset, korjaukset ja kommentit voi lähettää osoitteella heikki.poroila@gmail.com.

  • Impressed by Kesä. 🌞🌞Finnish goth/indie rock band has it all: songs, stories, style and skills to deliver. 🖤🖤 2015 julkaistu Kesän debyyttialbumi on goottirockin juhlaa. 5/5. #kesä #tonisalminen #anttivillemuurman #kimmosaastamoinen #eetublomqvist #santerisuominen #debutalbum #gothrock #indierock #Suomi #Finland @svartrecords
  • Kiitos upeasta show’sta 11.8.2019 @thecure 🖤🖤 @flowfestivalhelsinki @yleareena 
#lullaby #thecure #robertsmith #simongallup #rogerodonnell #jasoncooper #reevesgabrels #live #flow2019