Maagisessa paikassa somessa

Riitta Taarasti – Maagisessa paikassa 2021.Elokuussa 2021 alkanut somekampanja Maagisessa paikassa on käynnissä musiikkikirjastoyhdistyksen Facebook-, Instagram- ja Twitter-sivuilla. Kuvassa Kirjastokaistan tuottaja Riitta Taarasti.

Musiikkikirjastoyhdistys | Facebook
Musiikkikirjastoyhdistys | Instagram
Musiikkikirjastoyhdistys | Twitter

Kirjaan Maagisessa paikassa – musiikkikirjastojen tuntematon tulevaisuus (2021) mieltyneet kirjastofanit ja kirjaan kirjoittaneet nostavat somessa esiin näkökulmia, joiden vuoksi musiikkikirjastot ovat tärkeitä.

Huom! Kaikkia postauksia saa jakaa eteenpäin #maagisessapaikassa. Voit myös tehdä someen oman noston.

Intervallin logokilpailun voittajaksi Oskar Salo

Intervalli-lehden logokilpailun taso oli korkea ja ehdotuksia saatiin runsaslukuisesti. Tästä johtuen voittajan valinnasta tuli todella vaikea tehtävä.

Päätoimittaja Tiina Tolonen teki kilpailuajan päätyttyä ehdotuksista koosteen, josta Intervallin toimituskunnan jäsenet saivat valita kaksi suosikkiaan. Toimituskunta kokoontui 6.9. ja suosikkien vertailun sekä pitkällisen keskustelun jälkeen voittajaksi valittiin Oskar Salon ehdotus. Uusi logo julkaistaan Intervallin seuraavassa numerossa marraskuun puolivälissä.

Intervalli kiittää logokilpailuun osallistuneita

Intervalli-lehden logosuunnittelukilpailuun osallistuminen on päättynyt 31. elokuuta 2021. Avoimen logokilpailun voittaja valitaan lähiaikoina. Intervalli kiittää kaikkia mukaan tulleita!

Maagisessa paikassa Turun kaupunginkirjaston aamukahveilla 12.8.

Musiikkikirjastoyhdistyksen puheenjohtaja Tuomas Pelttari oli Hanna Kaikon etävieraana Turun kaupunginkirjaston Aamukahveilla torstaina 12. elokuuta 2021. Noin 45 minuutin mittainen Instalive on katsottavissa Turun kaupunginkirjaston Instagramissa.

Aiheena mm. yhdistyksen julkaisema uusi kirja Maagisessa paikassa – musiikkikirjastojen tuntematon tulevaisuus.

Aamukahvit 12.8.2021 Turun kaupunginkirjaston Instagramissa.

Jaska Järvilehto • IAML 2021

Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen hallituksen jäsen Jaska Järvilehto on valittu Archives and Music Documentation Centres -jaoksen varapuheenjohtajaksi IAML 2021 online-kongressissa. Onnittelut!

Lisätietoja sivulta The 2021 IAML Section Elections.

Jaska Järvilehto

Maagisessa paikassa ilmestyi
2.7.2021

Maagisessa paikassa, 2021.

Musiikkikirjastoyhdistyksen julkaisema 247-sivuinen kirja Maagisessa paikassa – musiikkikirjastojen tuntematon tulevaisuus on jakelussa 2. heinäkuuta 2021 alkaen. Teosta on myynnissä Kirjastopalvelun ja Kirjavälityksen valintalistoilla ja asiantuntevissa kirjakaupoissa. Kirjaa voi tilata myös musiikkikirjastoyhdistyksen jakelusta.

Löytöretkiä musiikkiosastolla – videosarjan toinen kausi julkaistu
6.5.–27.5.2021

Musiikkikirjastojen palvelut ovat asiakkaille tärkeitä eri tavoin. Kirjastokaistan videosarja Löytöretki musiikkiosastolla kertoo, mitä muusikot nostavat esiin.

Sarjan toisella kaudella 2021 löytöretkiä tekivät Erja Lyytinen, Kaarle ViikateLaura Voutilainen ja Jarkko Martikainen. Ensimmäisellä kaudella 2019 olivat mukana Aija Puurtinen, Marko Annala, Jukka Nousiainen ja Kauko Röyhkä

Löytöretki musiikkiosastolla istuu myös infotelkkariin. Muutaman minuutin pituiset videot voi tuoda esiin playlist-toiminnon avulla, joka toimii myös ilman ääntä ja tekstityksellä varustettuna (suomi, ruotsi).

Intervalli palasi
28.4.2021

Musiikkikirjastoalan yhteinen julkaisu Intervalli palasi tuotantoon lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen. Odotettu Intervalli-1-2021 julkistettiin musiikkikirjastoyhdistyksen kevätseminaarissa 28. huhtikuuta 2021.

Varastokirjasto säilyy itsenäisenä virastona ja jää Kuopioon
13.10.2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti 13.10.2020 että Varastokirjasto ei tule muuttamaan Kuopiosta Mikkeliin. Ministeri Annika Saarikko ilmoitti päätöksestä Varastokirjaston, Kansalliskirjaston ja Helsingin yliopiston sekä Kuopion ja Mikkelin kaupunkien edustajille maanantaina 12.10.2020 pitämässään kokouksessa. Aiheesta uutisoi myös Yle.

Varastokirjasto säilyy itsenäisenä virastona. Päätös on merkittävä kirjastoaineistojen valtakunnallisen varastoinnin jatkuvuuden kannalta, mukaan lukien musiikkiaineistot. Kirjallisuuden ja kausijulkaisujen lisäksi Varastokirjastosta voi tehdä kaukolainoja nuoteista, LP-levyistä ja CD-levyistä.

Löytöretki musiikkiosastolla -sarja julkaistu
9.10.2019

Neljä muusikkoa saa kutsun kirjastoon. Kyse ei ole keikasta, kirjan julkkareista tai muusta yleisötapahtumasta, vaan he saavat tehtävän poimia musiikkiosastolta kolme vinkkiä kameroiden seuratessa kierrosta. Yhteistyöstä muusikoiden kanssa syntyi sarja Löytöretki musiikkiosastolla. Sarjan ensimmäisellä kaudella ovat mukana muusikot Marko Annala, Aija Puurtinen, Jukka Nousiainen ja Kauko Röyhkä.