Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry

Musiikkikirjastojen puolesta vuodesta 1979

Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry on aatteellinen järjestö, jonka tehtävänä on edistää suomalaisten musiikkikirjastojen toimintaa ja niiden tarjoamia palveluja.

Musiikkikirjastoyhdistys toimii kansainvälisen musiikkikirjastojen ja -arkistojen liiton International Association of Music Libraries, Archives and Documentation Centres (IAML/AIBM/IVBM) kansallisena osastona Suomessa.

Intervallin logokilpailun voittajaksi Oskar Salo

Intervalli-lehden logokilpailun voittaja on Oskar Salo. Lisätietoja Intervallin kotisivulta.

Intervalli  kiittää logokilpailuun osallistuneita

Intervalli-lehden logosuunnittelukilpailuun osallistuminen on päättynyt 31. elokuuta 2021. Avoimen logokilpailun voittaja valitaan lähiaikoina. Intervalli kiittää kaikkia mukaan tulleita!

Maagisessa paikassa  Turun kaupunginkirjaston Aamukahveilla 12.8.

Musiikkikirjastoyhdistyksen puheenjohtaja Tuomas Pelttari oli Hanna Kaikon vieraana Turun kaupunginkirjaston Aamukahveilla torstaina 12. elokuuta 2021. Noin 45 minuutin mittainen Instalive on katsottavissa Turun kaupunginkirjaston Instagramissa.

Aamukahvien aiheena mm. uutuuskirja Maagisessa paikassa – musiikkikirjastojen tuntematon tulevaisuus ja Musiikkikirjastot.fi:n tuottama #Levyhyllyt.

Uutuuskirja Maagisessa paikassa  tilattavissa

Maagisessa paikassa, 2021.
Musiikkikirjastoyhdistyksen julkaisema 247-sivuinen kirja Maagisessa paikassa – musiikkikirjastojen tuntematon tulevaisuus on jakelussa 2. heinäkuuta 2021 alkaen. Teosta on myynnissä Kirjastopalvelun ja Kirjavälityksen valintalistoilla ja asiantuntevissa kirjakaupoissa. Kirja on tilattavissa myös musiikkikirjastoyhdistyksen jakelusta.

Twitter | Facebook | Instagram
IAML | Homepage
2021 IAML Congress

Tule mukaan

Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen jäsenenä edistät suomalaisten musiikkikirjastojen toimintaa. Jäseneksi voivat liittyä sekä henkilöt että yhteisöt

Vuosittaiset jäsenmaksut

Henkilöjäsen 20 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys) ja 43 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys + IAML)
Yhteisöjäsen 40 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys) ja 80 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys + IAML)

IAML-jäsenyyden valinneet saavat jäsenmaksunsa vastineena kansainvälisen lehden Fontes Artis Musicae sekä oikeuden alennettuun osallistumismaksuun IAML-konferensseihin ja -kongresseihin. Jäsenet saavat myös ostaa yhdistyksen julkaisuja jäsenhinnoin.

Yhdistyksen toimintaa johtaa vuosittain valittava hallitus. Vuonna 2021 puheenjohtana toimii Tuomas Pelttari (tuomas.pelttari@hel.fi).

Yhdistyksen järjestämä huhtikuinen kevätseminaari on alan keskeisimpiä tapahtumia. Tampereen ammattitapaaminen on päivä, jona musiikkikirjastoaktiivit ympäri Suomea kokoontuvat. Koulutuspäivästä on tullut perinne, osa ammatti-identiteettiämme.

Seminaarien ohella yhdistys harjoittaa julkaisutoimintaa, pitää yhteyttä kansainvälisiin musiikkikirjastojärjestöihin, ottaa kantaa musiikkikirjastoalan kannalta tärkeisiin kysymyksiin ja tukee musiikin metatiedon asiantuntijaryhmää Muusa.

Yhdistyksen edustajat osallistuvat kansainvälisen musiikkikirjastojen ja -arkistojen liiton IAML:n toimintaan. Pohjoismais–balttilainen musiikkikirjastokokous The 2nd Baltic–Nordic Music Library Meeting järjestettiin Sibelius-Akatemian tiloissa Helsingissä elokuussa 2007.

Tuomas Pelttari

Tuomas Pelttari

Musiikkikirjastoyhdistyksen kevätseminaari pidettiin etänä 28.4.

Musiikkikirjastoyhdistyksen perinteinen kevätseminaari pidettiin Teams-etäkokouksena keskiviikkona 28. huhtikuuta 2021. Yhdistyksen kevätkokous pidettiin seminaarin jälkeen klo 14.30 alkaen.

Kevätseminaarin ohjelma (pdf) ja lisätietoja seminaarisivulla.

Kiitos kaikille noin 70 osallistujalle. Teams-linkki tapahtumatallenteeseen on välitetty jäsenistölle sähköpostitse

Auta arkistonhoitajaa!

Musiikkikirjastoyhdistyksen arkistosta puuttuu vielä muutama teos. Nämä neljä ovat yhtä puutelistalla:
 
  • 58 Suomen musiikkikirjastojen hakemisto 1997. ISBN 951-8903-57-3
  • 71 Suomen musiikkikirjastojen hakemisto. Kolmas laitos. 1997
  • 72 Directory of Music Libraries in Finland. Second edition. 1997
  • 172 Tyrväinen: Kohti Kalevala-sarjaa 2013. ISBN 978-952-5363-71-5
 
Heikki Poroila arvostaa kovasti apua yllä olevien nimekkeiden metsästämisessä. Nyt laatikonpohjia tutkimaan! Ota yhteyttä: heikki.poroila@gmail.com.

 

Sivua muokattu 9.9.2021.