Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry

Musiikkikirjastojen puolesta vuodesta 1979

Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry on aatteellinen järjestö, jonka tehtävänä on edistää suomalaisten musiikkikirjastojen toimintaa ja niiden tarjoamia palveluja.

Musiikkikirjastoyhdistys toimii kansainvälisen musiikkikirjastojen ja -arkistojen liiton International Association of Music Libraries, Archives and Documentation Centres (IAML/AIBM/IVBM) kansallisena osastona Suomessa.

Twitter | Facebook | Instagram
IAML Homepage
2023 IAML Cambridge UK

Marko Niemelä musiikkikirjastoyhdistyksen puheenjohtajaksi

Marko Niemelä. Kuva: Kristiina HoikkaSuomen musiikkikirjastoyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin etänä 30.11. Syyskokous valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Marko Niemelän (Rovaniemen kaupunginkirjasto). Niemelä jatkaa yhdistyksen vetämistä Jaska Järvilehdon puheenjohtajuuden jälkeen.

Kuva: Kristiina Hoikka

Syyskokous etänä 30.11.

Syyskokous 30.11. klo 17–18

Suomen musiikkikirjastohdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 30. marraskuuta etänä. Teams-kokous alkaa klo 17.00.

Ja HUOM! 🙂 Yhdistys hakee hallitukseen uusia jäseniä mukaan vaikuttamaan. Jos olet kiinnostunut, niin lähetä sähköpostia puheenjohtaja Jaska Järvilehdolle [jaska.jarvilehto@gmail.com].

Uusi Intervalli marraskuussa

Intervalli logoIntervallin seuraava numero julkaistaan marraskuussa. Lehdessä 2/2023 on esillä mm. viime heinäkuisen IAML-kongressin satoa Cambridgestä.

Haluatko kirjoittaa Intervalliin?

Vierailevia kirjoittajia haetaan parhaillaan, ja seuraavan numeron artikkeleiden deadline on lokakuun lopussa. Ota yhteyttä: teetolonen@gmail.com.

Musiikkikirjastoalan yhteinen verkkolehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. 
▶️ www.intervalli.fi ▶️ Musiikki kuuluu kaikille

Intervalli 1/2023 ulkona

Intervalli 1 2023 kansi. Kuva: Ulla RitvanenIntervalli-lehden odotettu pdf-numero 1/2023 on julkaistu 29. kesäkuuta. 65-sivuinen verkkolehti sisältää 16 artikkelia musiikki- ja kirjastoasiaa.

Lisätietoja ▶️ intervalli.fi

Kevätseminaari pidettiin Helsingissä 27.4.

Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen kevätseminaari järjestettiin Helsingin Pasilan kirjaston auditoriossa torstaina 27. huhtikuuta

Jaska Järvilehto. Kuva: Marjukka Mäkinen / YleAamupäivän ohjelma sisälsi esityksiä ja keskustelua musiikkikirjastojen ja musiikkikirjastoyhdistysten toiminnasta meillä ja naapurimaissamme. Iltapäivällä vuorossa oli ajankohtaista asiaa kotimaamme musiikki- ja kirjastokentältä.

Musiikkikirjastoyhdistyksen vieraana ollut IAMLin presidentti Pia Shekhter kirjoitti kevätseminaarin tunnelmista IAMLin kotisivulle: Spring Seminar with the Finnish IAML Branch. Shekhterin raportin ohessa on myös kuvitusta seminaarista.

#kevätsemma23 #IAMLFinland #SMKY
UutisetFacebookInstagramTwitter

Kirja Maagisessa paikassa  loppuunmyyty

Maagisessa paikassa, 2021.


Musiikkikirjastoyhdistyksen julkaisema 247-sivuinen kirja Maagisessa paikassa – musiikkikirjastojen tuntematon tulevaisuus on loppuunmyyty jakelijalta.

Voit tiedustella teosta Sammakon kirjakaupasta tai varata teoksen kirjastosta Finna-palvelun avulla.

Tule mukaan

Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen jäsenenä edistät suomalaisten musiikkikirjastojen toimintaa. Jäseneksi voivat liittyä sekä henkilöt että yhteisöt

Vuosittaiset jäsenmaksut

Henkilöjäsen 20 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys) ja 43 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys + IAML)
Yhteisöjäsen 40 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys) ja 80 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys + IAML)

IAML-jäsenyyden valinneet saavat jäsenmaksunsa vastineena kansainvälisen lehden Fontes Artis Musicae sekä oikeuden alennettuun osallistumismaksuun IAML-konferensseihin ja -kongresseihin. Jäsenet saavat myös ostaa yhdistyksen julkaisuja jäsenhinnoin.

Yhdistyksen toimintaa johtaa vuosittain valittava hallitus. Vuoden 2021 syyskokous valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Jaska Järvilehdon.

Yhdistyksen järjestämä huhtikuinen kevätseminaari on alan keskeisimpiä tapahtumia. Tampereen ammattitapaaminen on päivä, jona musiikkikirjastoaktiivit ympäri Suomea kokoontuvat. Koulutuspäivästä on tullut perinne, osa ammatti-identiteettiämme.

Seminaarien ohella yhdistys harjoittaa julkaisutoimintaa, pitää yhteyttä kansainvälisiin musiikkikirjastojärjestöihin, ottaa kantaa musiikkikirjastoalan kannalta tärkeisiin kysymyksiin ja tukee musiikin metatiedon asiantuntijaryhmää Muusa.

Yhdistyksen edustajat osallistuvat kansainvälisen musiikkikirjastojen ja -arkistojen liiton IAML:n toimintaan.