Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry

Musiikkikirjastojen puolesta vuodesta 1979

Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry on aatteellinen järjestö, jonka tehtävänä on edistää suomalaisten musiikkikirjastojen toimintaa ja niiden tarjoamia palveluja.

Musiikkikirjastoyhdistys toimii kansainvälisen musiikkikirjastojen ja -arkistojen liiton International Association of Music Libraries, Archives and Documentation Centres (IAML/AIBM/IVBM) kansallisena osastona Suomessa.

Maagisessa paikassa ilmestyi

Maagisessa paikassa, 2021.
Musiikkikirjastoyhdistyksen julkaisema 247-sivuinen kirja Maagisessa paikassa – musiikkikirjastojen tuntematon tulevaisuus on jakelussa 2. heinäkuuta 2021 alkaen. Teosta on myynnissä Kirjastopalvelun ja Kirjavälityksen valintalistoilla ja asiantuntevissa kirjakaupoissa. Kirjaa voi tilata myös musiikkikirjastoyhdistyksen jakelusta.

Twitter | Facebook
IAML | Homepage
2021 IAML Congress

Tule mukaan

Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen jäsenenä edistät suomalaisten musiikkikirjastojen toimintaa. Jäseneksi voivat liittyä sekä henkilöt että yhteisöt

Vuosittaiset jäsenmaksut

Henkilöjäsen 20 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys) ja 43 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys + IAML)
Yhteisöjäsen 40 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys) ja 80 € (Suomen musiikkikirjastoyhdistys + IAML)

IAML-jäsenyyden valinneet saavat jäsenmaksunsa vastineena kansainvälisen lehden Fontes Artis Musicae sekä oikeuden alennettuun osallistumismaksuun IAML-konferensseihin ja -kongresseihin. Jäsenet saavat myös ostaa yhdistyksen julkaisuja jäsenhinnoin.

Yhdistyksen toimintaa johtaa vuosittain valittava hallitus. Vuonna 2021 puheenjohtana toimii Tuomas Pelttari (tuomas.pelttari@hel.fi).

Yhdistyksen järjestämä huhtikuinen kevätseminaari on alan keskeisimpiä tapahtumia. Tampereen ammattitapaaminen on päivä, jona musiikkikirjastoaktiivit ympäri Suomea kokoontuvat. Koulutuspäivästä on tullut perinne, osa ammatti-identiteettiämme.

Seminaarien ohella yhdistys harjoittaa julkaisutoimintaa, pitää yhteyttä kansainvälisiin musiikkikirjastojärjestöihin, ottaa kantaa musiikkikirjastoalan kannalta tärkeisiin kysymyksiin ja tukee musiikin metatiedon asiantuntijaryhmää Muusa.

Yhdistyksen edustajat osallistuvat kansainvälisen musiikkikirjastojen ja -arkistojen liiton IAML:n toimintaan. Pohjoismais–balttilainen musiikkikirjastokokous The 2nd Baltic–Nordic Music Library Meeting järjestettiin Sibelius-Akatemian tiloissa Helsingissä elokuussa 2007.

Tuomas Pelttari

Tuomas Pelttari

Musiikkikirjastoyhdistyksen kevätseminaari pidettiin etänä 28.4.

Musiikkikirjastoyhdistyksen perinteinen kevätseminaari pidettiin Teams-etäkokouksena keskiviikkona 28. huhtikuuta 2021. Yhdistyksen kevätkokous pidettiin seminaarin jälkeen klo 14.30 alkaen.

Kevätseminaarin ohjelma (pdf) ja lisätietoja seminaarisivulla.

Kiitos kaikille noin 70 osallistujalle. Teams-linkki tapahtumatallenteeseen on välitetty jäsenistölle sähköpostitse

Auta arkistonhoitajaa!

Musiikkikirjastoyhdistyksen arkistosta puuttuu vielä muutama teos. Nämä neljä ovat yhtä puutelistalla:
 
  • 58 Suomen musiikkikirjastojen hakemisto 1997. ISBN 951-8903-57-3
  • 71 Suomen musiikkikirjastojen hakemisto. Kolmas laitos. 1997
  • 72 Directory of Music Libraries in Finland. Second edition. 1997
  • 172 Tyrväinen: Kohti Kalevala-sarjaa 2013. ISBN 978-952-5363-71-5
 
Heikki Poroila arvostaa kovasti apua yllä olevien nimekkeiden metsästämisessä. Nyt laatikonpohjia tutkimaan! Ota yhteyttä: heikki.poroila@gmail.com.

 

Sivua muokattu 3.8.2021.