Heikki Poroila & Helmet Musiikki: 3 x Amen

Musiikkia esiin eri näkökulmista

Suomalaisen musiikkikirjastotyön grand old man Heikki Poroila käsittelee juttusarjassaan musiikkia eri näkökulmista. Pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet Musiikki on julkaissut Poroilan sarjaa tammikuusta 2016 alkaen.

Artikkelissa 3 x Amen Poroila kertoo Mikko Joensuun albumitrilogiasta Amen 1–3. Turkulainen Svart Records julkaisi Joensuun (s. 1986) albumit vuosina 2016–2017.

Amen 1 yllätti minut täysin. Olin kuvitellut ryhtyväni kuuntelemaan suomenkielistä gospelia ja ehkä jotkut karvat olivat hitusen koholla, ihan varmuuden vuoksi. Huomasinkin kuuntelevani hyvin omintakeisesti rakennettua globaalia juurimusiikkia englanniksi.

Mikko Joensuu: Amen 1 (2016).

HelMetin kirjoitussarjat

Musiikkisivun otsikon Uutta musiikissa alla julkaistaan erilaisia uutisia, kirjoituksia ja artikkelisarjoja. HelMet Musiikki avattiin marraskuussa 2015.

HelMet-musiikkisivulla on julkaistu toistakymmentä Heikki Poroilan musiikkiartikkelia eri aiheista.
Osa 1: Kaustinen meets Pekka Pohjola
Osa 2: Sinä ihana, sensitiva Jean Sibelius
Osa 3: Uutta ikivanhaa Zappaa
Osa 4: Tryffelihymnin perässä