HelMet Musiikki: Timo Kalevi Forss ja Love Records 50 vuotta – poliittisen laululiikkeen julkaisukanava

HelMet Musiikki nostaa esiin 50 vuotta sitten perustetun Love RecordsinAtte Blomin, Otto Donnerin ja Christian Schwindtin perustama levy-yhtiö toimi vuosina 1966–1979. Poikkeuksellisen monialaisella Lovella julkaistiin lähes 400 albumia, joista monet ovat suomalaisen populaarimusiikin klassikoita.

Sarjan kolmannessa osassa tietokirjailija ja toimittaja Timo Kalevi Forss kertoo Love Recordsista ja poliittisesta laululiikkeestä. Forssin teksti kertoo monisuuntaisesta työstä musiikillista taantumista vastaan, esimerkkinä Loven alamerkin Eteenpäin! eteneminen.

Eri esittäjien kokoelma-albumi Kansalaisia – medborgare julkaistiin Love Recordsin alamerkillä Eteenpäin! vuonna 1971. Levy sisältää musiikkia näytelmistä 'Tuhannen ja yhden yön tarinat' sekä 'Ellinoora ja kankaat'.

Eri esittäjien kokoelma-albumi Kansalaisia – medborgare julkaistiin Love Recordsin alamerkillä Eteenpäin! vuonna 1971. Levy sisältää musiikkia näytelmistä ’Tuhannen ja yhden yön tarinat’ sekä ’Ellinoora ja kankaat’.

– Eri esittäjien Lenin 1870–1970, Kom-teatterin Porvari nukkuu huonosti ja Agit-Propin kaksi ensimmäistä levyä olivat selkeitä albumikokonaisuuksia – ja sellaisiksi alun perin tehtyjäkin. Albumiajattelu valtasi vähitellen yhä enemmän alaa.

– Poliittiset teatteriryhmät ja poliittiset lauluryhmät pääsivät levyttämään pitkälti Kaj Chydeniuksen ja Eero Ojasen aktiivisuuden ansiosta. He sävelsivät paljon materiaalia. Julkaisimme useita poliittisten lauluryhmien albumeita, mutta myös muun muassa Kristiina Halkolan, Arja Saijonmaan ja Annariitta Minkkisen soololevyt, [Atte] Blom sanoo.

HelMet Musiikki: Love Records 50 vuotta, osa 3: Poliittisen laululiikkeen julkaisukanava

HelMetin kirjoitussarjat

Musiikkisivun otsikon Uutta musiikissa alla julkaistaan erilaisia uutisia, kirjoituksia ja artikkelisarjoja. HelMet Musiikki avattiin marraskuussa 2015.

Love Records 50 vuotta & HelMet Musiikki:
Osa 1: Ellipsin Hannu Sinnemäki
Osa 2: Levy-yhtiömies Matti Laipio muistelee

Merkitty: , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa Musiikin ytimessä