Love Records 50 vuotta ja HelMet Musiikki – levy-yhtiömies Matti Laipio muistelee

HelMet Musiikki: juttusarja Love Recordsin historiasta

HelMet Musiikki nostaa esiin 50 vuotta sitten perustetun Love RecordsinAtte Blomin, Otto Donnerin ja Christian Schwindtin perustama levy-yhtiö toimi vuosina 1966–1979. Poikkeuksellisen monialaisella Lovella julkaistiin lähes 400 albumia, joista monet ovat suomalaisen populaarimusiikin klassikoita.

Matti Laipio kertoo puheenvuorossaan Love Recordsin indiemäisestä roolista 60- ja 70-luvun suomalaisessa musiikinkustantamisessa. Vähitellen vapaampi ilmaisu ylsi albumimittaan myös kilpailevissa levy-yhtiöissä.

– Suomalaisen rockin merkittävin levy-yhtiö on ollut Love Records, joka toimi kolmetoista vuotta ja julkaisi tuona aikana lukemattoman määrän Suomi-rockin klassikkoja. 1970-luvun puoliväli oli yhtiön kultakautta. Silloin myös kilpailevat yhtiöt yrittivät jäljitellä Lovea, huonoin tuloksin.

HelMet Musiikki: Love Records 50 vuotta, osa 2: Levy-yhtiömies Matti Laipio muistelee

Juttusarjan ensimmäisen osan aiheena on Ellipsin Hannu Sinnemäki.

HelMetin kirjoitussarjat

Musiikkisivun otsikon Uutta musiikissa alla julkaistaan erilaisia uutisia, kirjoituksia ja artikkelisarjoja. HelMet Musiikki avattiin marraskuussa 2015.

HelMet

Merkitty: , , , , , , , , ,
  • Perfect Sunday mood set by ’Amnesiac’. 🎤🎸🎹🥁💥🎧 @radiohead at their best. 👍👍👍👍👍 #Amnesiac #radiohead #thomyorke #jonnygreenwood #colingreenwood #edobrien #philipselway #nigelgodrich #johnlubbock #tchocky #packtlikesardinesinacrushdtinbox #pyramidsong #knivesout #rock #cd #cdbook
  • Odotettu kolmas albumi The Mute Godsilta: Atheists And Believers. Huippuluokan trilogia on valmis. 🎤🎸🎹🥁💥🎧 It’s a thrill to finally have the third Mute Gods album here to delve into. As expected, it’s all killer no filler. 👍👍👍👍👍 For yours truly the first spin lifted up especially ‘Knucklehed’ – a much bigger adventure as it appeared to be during the first couple of minutes. #atheistsandbelievers #themutegods #nickbeggs #rogerking #marcominnemann #rock #prog @insideoutmusic @themutegods