Kehutun Wigwam-historiikin kirjoittaja Mikko Meriläinen Musaston haastattelussa

Mikko Meriläinen: Wigwam kestää aikaa

Joensuulainen Wigwam-asiantuntija Mikko Meriläinen vieraili Raision kirjaston Vinyyli-iltamissa 2. maaliskuuta 2015. Meriläinen kertoi Raisiossa historiallisesta suomalaisbändistä ja kirjastaan Wigwam (Nemo, 2006). Lue kirjailijan haastattelu täältä.

Tuomas Pelttari, toim.

Mikko Meriläinen Raision kirjastossa 2. maaliskuuta 2015.

Merkitty: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Yksi kommentti kohteessa “Kehutun Wigwam-historiikin kirjoittaja Mikko Meriläinen Musaston haastattelussa
  1. Heikki Poroila sanoo:

Hauska kuulla, että Sotkamossa aikoinaan tehdystä kokoelmatyöstä on ollut näin konkreettista hyötyä! (”Musiikillinen yleissivistykseni kumpuaa Sotkamon kirjastosta. Pienessä kunnassa oli loistavat valikoimat. Vinyylejä ainakin 10 000. Johtui kait siitä, että Heikki Poroila oli ollut siellä kirjastonhoitajana. Sotkamon kirjastoon oli matkaa 60 kilometriä. Kävin siellä yhä useammin kun olin saanut ajokortin.”)

On hyvä myös muistaa, että minulla oli Sotkamossa toimiessani asian päälle ymmärtävät kirjastotoimenjohtajat Ulla-RIikka Salo ja Tuula Jakonen, jotka eivät ruvenneet turhia jarruttelemaan. Tottahan se on, että Sotkamossa oli asukaslukuun nähden aivan tolkuttoman iso LP-kokoelma, mutta kuten Mikko Meriläisen todistuksesta voi päätellä, se käyttäjäpohja oli parhaimmillaan vähän isompikin. Ehkä se siis oli hyvinkin kannattava sijoitus.

• ECM 50 vuotta! 🎂 Manfred Eicherin 1969 perustama levy-yhtiö ECM Records tunnetaan korkeatasoisista levytyksistä. ECM on julkaissut jazzia, taidemusiikkia, etnoa ja kategorisointia pakenevaa musiikin juhlaa toistatuhatta levyä. 🎼👍🎧🔥 Levytyksiä esillä Pasilan kirjastossa. @kirjastohelsinki #ecm #ecm50 #lp #cd #kirjasto #musiikki #arvopärt #keithjarrett #edwardvesala #chickcorea #nikbärtsch
  • Terje Rypdal & David Darling 🎼🎸🎹🔥 Perfect Saturday shredding by guitar, Casio MT-30 and 8-string electric cello. Atmospheric album released in 1984. 👍👍👍👍👍 #terjerypdal #daviddarling #ECM #ecmrecords