Jukka Uotila & HelMet Musiikki: Kaikkien aikojen pop-vuosi 1966 ja klassikkolevy Blonde On Blonde

Artikkelisarja kuumasta pop-vuodesta 1966

Jukka Uotilan kirjoitussarja Kaikkien aikojen pop-vuosi 1966 on edennyt kesäkuuhun. Sarjan kuudennessa osassa Bob Dylan: Blonde On Blonde aiheena on Dylanin kesällä -66 ilmestynyt legendaarinen tupla-albumi.

– Tasan 50 vuotta sitten – vuonna 1966 – populaarimusiikissa oli käynnissä ennenkuulumattoman rikas ja mielikuvituksellinen kausi. Vaikutteita imettiin kaikkialta ja musiikki muutti muotoaan jatkuvasti. Kokeilut eivät onneksi jääneet vain underground-ilmiöiksi, vaan musiikin koko kirjo heijastui myyntilistoilla. Musiikkia ostava yleisö arvosti edistyksellistä asennetta ja vaati sitä omilta suosikeiltaan. Albumista tuli vuoden 1966 aikana itsenäinen taidemuoto ja populaarimusiikkiin alettiin suhtautua vakavammin kuin ennen. Bob Dylan julkaisi kesällä 1966 popmusiikin historian ensimmäisen eheäksi kokonaisuudeksi suunnitellun kahden lp:n kokonaisuuden Blonde On Blonde. Tupla-lp oli Dylanin uran kunnianhimoisin ja monipuolisin kokonaisuus.

HelMetin kirjoitussarjat

Musiikkisivun otsikon Uutta musiikissa alla julkaistaan erilaisia uutisia, kirjoituksia ja artikkelisarjoja. HelMet.fi Musiikki avattiin marraskuussa 2015. Musiikkisivu sai uuden ilmeen huhtikuussa 2016.

Jukka Uotilan musiikkiartikkeita on julkaistu HelMet-musiikkisivulla tammikuusta 2016 lähtien.
Osa 1: tammikuu 1966  Laulaja lauluntekijät
Osa 2: helmikuu 1966  Naislaulajat
Osa 3: maaliskuu 1966 – Psykedelia
Osa 4: huhtikuu 1966 – The Rolling Stones: Aftermath
Osa 5: toukokuu 1966 – The Beach Boys: Pet Sounds

Merkitty: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa Musiikin ytimessä