Vanhan musiikin aarreaitta Yle Soiva arkisto avattu

Keitä ovat laulajasuuruudet Terttu Raija ja Topi Aaltonen?

Yle uutisoi 7. helmikuuta 2022 palvelusta Yle Soiva arkisto. Uudesta verkkopalvelusta voi kuunnella laajaa ja päivittyvää historiallisten taltiointien valikoimaa. Avaushetkellä esillä ovat esimerkiksi viihdemusiikkia salanimillä Terttu Raija ja Topi Aaltonen levyttäneet laulajat.

Taidemusiikin puolelta esillä on 1950-luvun Sibelius-viikkojen satoa. Soivasta arkistosta on mahdollista kuunnella esimerkiksi kapellimestari Leopold Stokowskin kiireisiä kuulumisia vuodelta 1953, haastattelijana Mari Koroma / Yle. Jean Sibeliuksen ensimmäinen sinfonia Stokowskin johtamana on kuultavissa neljänä striiminä. jälkipolville säilynyttä kulttuuriaarteistoa taustoittaa oivallisesti Tiina-Maija Lehtosen artikkeli, jossa Stokowski mainitaan Sibeliuksen esitaistelijana Amerikassa.

Yle Soiva arkisto

Laila Tarpilan ja Tiina-Maija Lehtosen uutistekstissä 7.2. kerrotaan, että ”Vuosikymmenten aikana Ylen arkistoihin kertyneitä musiikkiaarteita nostetaan esille kaikkien ulottuville. Voit kuunnella musiikkiesityksiä, konsertteja, studiotuotantoja ja radio-ohjelmia. Tarjolle poimitaan myös musiikkia Ylen ainutlaatuisesta äänilevykokoelmasta 1900-luvun alusta vuoteen 1963. Voit eläytyä tuttuihin, rakkaisiin, nostalgisiin säveliin tai etsiä harvinaisuukYle sia ja löytää jotain ennenkuulumatonta.”

Yle Soiva arkisto avattiin 7. helmikuuta 2022. Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle
Yle Soiva arkisto avattiin 7. helmikuuta 2022. Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle
Yle
Merkitty: , , , , , ,
Julkaistu kohteessa Musiikin ytimessä