Joni Mitchell ja Nils Lofgren tukevat Neil Youngin päätöstä ja vetäytyvät myös striimipalvelusta – Spotify lisää ohjeistusta

Laulaja-lauluntekijät Joni Mitchell ja Nils Lofgren tukevat muusikko Neil Youngin päätöstä ottaa musiikkinsa pois striimipalvelu Spotifysta. Sekä Mitchell että Lofgren vetävät Youngin tapaan musiikkiaan pois Spotifysta. Mitchellin päätöksestä uutisoivat esimerkiksi Yle (Veera Pennanen 29.1.2022) ja Helsingin Sanomat (Hanna Freyborg HS 30.1.2022). Lofgren kertoo vetäytymisestään mm. Spin-lehden verkkoartikkelissa (Daniel Kohn SPIN 29.1.2022).

Spotifysta irtautumiseen on syynä erityisesti Joe Roganin podcast The Joe Rogan Experience, jota Spotify striimaa. Young, Mitchell ja Lofgren kritisoivat Roganin ohjelmassa esillä ollut disinformaatiota COVID-pandemiaan liittyen.

Suurin osa Joni Mitchellin albumeista on vedetty pois Spotifysta, esimerkkeinä Song To A Seagull, Blue ja Hejira. Helmikuun alussa 2022 Spotifyssa ovat kuunneltavissa Mitchellin 1980-luvulta alkanut Geffen Recordsille tehty neljän albumin kausi sekä Shine (2007). Kuva: Tuomas Pelttari
Suurin osa Joni Mitchellin albumeista on vedetty pois Spotifysta, esimerkkeinä Song To A Seagull, Blue ja Hejira. Helmikuun alussa 2022 Spotifyssa ovat kuunneltavissa Mitchellin 1980-luvulta alkanut Geffen Recordsille tehty neljän albumin kausi sekä Shine (2007).

Kanadalaissyntyinen muusikko ja taidemaalari Joni Mitchell (s. 1943) aloitti levytysuransa albumilla Song To A Seagull (1968). Mitchellin kenties kirkkaimpia klassikoita ovat albumit Blue, Hejira ja Turbulent Indigo.

Lauluntekijä ja multi-instrumentalisti Nils Lofgren (s. 1951) aloitti Grin-yhtyeen jälkeisen soolouransa 1975 julkaistulla albumilla Nils Lofgren. Yhteistyö Neil Youngin kanssa alkoi klassikkoalbumilla After The Gold Rush (1970) ja jatkuu edelleen. Lofgren on soittanut Bruce Springsteenin johtamassa E Street Bandissä vuodesta 1984 alkaen.

Spotify reagoi lisäämällä ohjeistusta

Muusikoiden vetäytyminen on saanut Spotifyn reagoimaan. Striimipalvelussa suunnitellaan ohjeistuksen lisäämistä sisältöihin, joissa keskustelun aiheena on COVID-19. Aiheesta kertoo esimerkiksi People (Tristan Balagtas People 30.1.2022).

Lue lisää | Musiikin ytimessä
Neil Young vetäytyy Spotifysta

Joni Mitchell | Levyhyllyt
Song To A Seagull – kun aitous välittyy
Neil Young | Levyhyllyt
After The Gold Rush – elokuvaton soundtrack

Merkitty: , , , , ,
Julkaistu kohteessa Musiikin ytimessä