Maailman musiikin keskukselle Alfonso Padillan merkittävä latinalaisamerikkalaisen musiikin kokoelma

Maailman musiikin keskus | Global Music Centre tiedotti 9. toukukuuta 2017 uudesta kokoelmaulottuvuudesta. Alfonso Padillan latinalaisamerikkalaisen musiikin kokoelma on siirretty Maailman musiikin keskukseen.

Maailman musiikin keskus kotisivu ja Facebook
Kirjaston kotisivu ja aineistohaku

Alfonso Padilla. Kuva: Janne Ahonen.

Alfonso Padilla. Kuva: Janne Ahonen.

Maailman musiikin keskus.

FT, dos (em.) Alfonso Padilla hoiti vuosien ajan Helsingin yliopistossa musiikkitieteen yliopistonlehtorin virkaa ja koulutti käytännössä kokonaisen sukupolven musiikin tämän hetken ammattilaisia. Chileläissyntyinen Padilla jäi eläkkeelle opetustyöstä helmikuussa 2017. Tässä yhteydessä Maailman musiikin keskukseen siirrettiin Padillan latinalaisamerikkalaisen musiikin kokoelma, joka hakee vertaistaan Euroopassa koossaan ja merkittävyydessään.

Kokoelmassa on kirjoja, artikkeleita, tutkimusmateriaalia, äänitteitä, kuvatallenteita ja soittimia, joista suurin osa on tutkijoiden, muusikoiden ja yleisön käytettävissä. Kokoelman pääpaino on Latinalaisessa Amerikassa, mutta se sisältää myös muiden maiden kulttuuria koskevaa aineistoa.

Padilla vieraili Yle Radio 1:n Etnoilta-ohjelman jaksossa Keinuva talo: Suomalainen tango eteläamerikkalaisin silmin. Padillaa haastattelee Mika Kauhanen. Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa 9. toukokuuta alkaen 30 päivän ajan.

Merkitty: , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa Musiikin ytimessä