Naxos Video Library

Naxos Video Library logo

Muutamat suomalaiset kirjastot tarjoavat Naxos Video Library -palvelun, jonka kautta voi katsoa musiikkiaiheisia kuvatallenteita kuten konsertteja, oopperataltiointeja ja dokumentteja.

Lähes kaikki Suomen yleiset kirjastot tuottavat peruspalveluna Naxos Music Libraryn, joka sisältää pääosin taidemusiikkia. Monet kirjastot tarjoavat asiakkailleen maksutta myös erikoistuneempia kuuntelutarkoitukseen suunnattuja striimipalveluita, kuten Naxos Jazz, Naxos World ja Naxos Video Library.

Kuuntelupalvelut ovat käytössä kirjastokortin numerolla – kirjastossa, kotikoneella tai mobiilisti eKirjaston kautta. Sieltä löydät kirjastosi palvelusivun. Jokaisella lisenssejä ostaneella kirjastolla on oma kirjautumisikkunansa.

Naxos Music Librarya voi kuunnella samanaikaisesti niin monta ihmistä kuin kirjastolla on hankittuja lisenssejä. Jos kaikki lisenssit ovat käytössä, palveluun ei pääse sisälle, vaan on odotettava. Palvelu on kirjautumisessa englanninkielinen, mutta sen voi muuttaa myöhemmin espanjan, ranskan tai saksan kieleksi.

Palvelussa on kirjaston säätämä aikakatkaisu, ja default-asetuksena useimmilla kirjastoilla on 60 minuuttia. Kyse ei kuitenkaan ole kokonaiskäyttöajasta, vaan ajasta, jonka jälkeen palvelu loggaa käyttäjän ulos jos palvelua ei ole käytetty lainkaan (ns. idle time, esim. ei albumin/kappaleen vaihtoja tai soittolista päättynyt eikä toimintaa jatkettu). Toisin sanoen kuuntelusession pituudelle ei ole aikarajoitusta. Kun lopetetat kuuntelun, kirjaudu ulos palvelusta. Näin seuraava kuuntelija pääsee kirjautumaan sisään ongelmitta.

Tarkemmat järjestelmävaatimukset näkyvät kirjautumissivulla, mistä löytyvät myös Naxosille tarkoitetun palautteen osoitteet. Ellet saa haluamaasi raitaa kuulumaan, huomaa, että tietokoneen asetuksissa tulee hyväksyä ponnahdusikkunat Naxosin sivuilla, tai käyttäjän tulee painaa ctrl-näppäintä raitaa valittaessa. Huom! Palvelun tilaajakirjastot eivät voi vaikuttaa Naxos Music Libraryn tekniseen käyttöliittymään tai musiikin tarjontaan.

Saat lisätietoja myös Naxos-suoratoistopalvelun kotisivulta.

Musiikkikirjastot.fi