Naxos Music Library ja ohjeet mobiilikäyttöön

Naxos Music Library on taidemusiikkiin erikoistunut, mutta myös kansanmusiikkia ja jazzia tarjoava verkkokuuntelupalvelu. Monet kirjastot tarjoavat asiakkailleen maksutta myös striimipalveluita

Naxos Jazz,
Naxos World ja
Naxos Video Library

Kirjaudu eKirjastossa Naxos Music Libraryyn kirjastokortin numerolla

Kuuntelupalvelut ovat käytössä kirjastokortin numerolla – kirjastossa, kotikoneella tai mobiilisti eKirjaston kautta. Sieltä löydät kirjastosi palvelusivun. Jokaisella lisenssejä ostaneella kirjastolla on oma kirjautumisikkunansa.

Ohjeet Naxos-sovelluksen käyttämiseen löytyvät tämän sivun alaosasta.

Naxos Music Librarya voi kuunnella samanaikaisesti niin monta ihmistä kuin kirjastolla on hankittuja lisenssejä. Jos kaikki lisenssit ovat käytössä, palveluun ei pääse sisälle, vaan on odotettava. Palvelu on kirjautumisessa englanninkielinen, mutta sen voi muuttaa myöhemmin seitsemälle muulle kielelle.

NML:n selainversion verkkosoitin siirtyy taustalle kun teet muita hakuja. Saat mediasoittimen sivun takaisin näkyviin selaimen oikeasta reunasta (kuva), ja takaisin taustalle selaimen vasemmasta reunasta.

Palvelussa on kirjaston säätämä aikakatkaisu, ja default-asetuksena useimmilla kirjastoilla on 60 minuuttia. Kyse ei kuitenkaan ole kokonaiskäyttöajasta, vaan ajasta, jonka jälkeen palvelu loggaa käyttäjän ulos jos palvelua ei ole käytetty lainkaan (ns. idle time, esim. ei albumin/kappaleen vaihtoja tai soittolista päättynyt eikä toimintaa jatkettu). Toisin sanoen kuuntelusession pituudelle ei ole aikarajoitusta. Kun lopetetat kuuntelun, kirjaudu ulos palvelusta. Näin seuraava kuuntelija pääsee kirjautumaan sisään ongelmitta.

Tarkemmat järjestelmävaatimukset näkyvät kirjautumissivulla, mistä löytyvät myös Naxosille tarkoitetun palautteen osoitteet. Ellet saa haluamaasi raitaa kuulumaan, huomaa, että tietokoneen asetuksissa tulee hyväksyä ponnahdusikkunat Naxosin sivuilla, tai käyttäjän tulee painaa ctrl-näppäintä raitaa valittaessa. Huom! Palvelun tilaajakirjastot eivät voi vaikuttaa Naxos Music Libraryn tekniseen käyttöliittymään tai musiikin tarjontaan.

Saat lisätietoja myös Naxos-suoratoistopalvelun kotisivulta.

** **

Naxos Music Library toimii mobiililaitteissa ilman erillistä sovellusta. Naxos kuitenkin tarjoaa sovellukset sekä Applen iPhone-, iPod- ja iPad-laitteisiin että Android-puhelimiin ja padeihin.

Ohjeet mobiilikäyttöön

Naxos Music Libraryn mobiilinäkymä.Mobiilikäyttöä varten Naxos suosittelee käyttämään sovelluksia. Sovellus otetaan käyttöön kirjautumalla ensin kirjastokortin numerolla kirjaston tarjoamalle verkkosivulle. Oma tunnus otetaan käyttöön alasivulta PlaylistsUutta kirjautumista voidaan tarvita jos NML-appi on käyttämättä pitkään.

Mobiilisovellukset iOS ja Android 

Palveluista NML, NML WorldNML Jazz ja Naxos Spoken Word Library on saatavilla iOS ja Android -mobiilisovellukset. Näiden käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

  1. Lataa mobiiliapplikaatio iOS-laitteille App Storesta tai Android-laitteille (NML, NML Jazz, NML World ja NSWL) Google Play Storesta. Sopiva appi löytyy myös googlettamalla.
    HUOM! Jos sinulla on henkilökohtainen käyttäjätili ja käyttäjätunnus / salasana -yhdistelmä, se toimii mobiilisovelluksiin kirjautuessa sellaisenaan ilman alla olevia toimenpiteitä.
  2. Kirjaudu palveluun verkkoselaimen kautta kirjastokorttinumerollasi tai oppilaitoksen sisäisen verkon kautta. 
  3. Paina Playlists -välilehteä NML:n etusivulla.
  4. Paina painiketta Sign up.
  5. Seuraa ohjeita, jotka neuvovat miten voit luoda henkilökohtaisen tilin palvelun ”sisään” oman sähköpostiosoitteesi avulla. Tämän jälkeen palvelua voi käyttää myös omalla mobiililaitteella ja iOS-sovelluksella myös offline-tilassa.

Musiikkikirjastotfi