Naxos Music Library

Naxos Music Library on taidemusiikkiin erikoistunut, mutta myös kansanmusiikkia ja jazzia tarjoava verkkokuuntelupalvelu. Monet kirjastot tarjoavat asiakkailleen maksutta myös erikoistuneepia striimipalveluita Naxos Jazz, Naxos World ja Naxos Video Library.

Kirjaudu eKirjastossa Naxos Music Libraryyn kirjastokortin numerolla

Kuuntelupalvelut ovat käytössä kirjastokortin numerolla – kirjastossa, kotikoneella tai mobiilisti eKirjaston kautta. Sieltä löydät kirjastosi palvelusivun. Jokaisella lisenssejä ostaneella kirjastolla on oma kirjautumisikkunansa.

Naxos Music Librarya voi kuunnella samanaikaisesti niin monta ihmistä kuin kirjastolla on hankittuja lisenssejä. Jos kaikki lisenssit ovat käytössä, palveluun ei pääse sisälle, vaan on odotettava. Palvelu on kirjautumisessa englanninkielinen, mutta sen voi muuttaa myöhemmin espanjan, ranskan tai saksan kieleksi.

Palvelussa on kirjaston säätämä aikakatkaisu, ja default-asetuksena useimmilla kirjastoilla on 60 minuuttia. Kyse ei kuitenkaan ole kokonaiskäyttöajasta, vaan ajasta, jonka jälkeen palvelu loggaa käyttäjän ulos jos palvelua ei ole käytetty lainkaan (ns. idle time, esim. ei albumin/kappaleen vaihtoja tai soittolista päättynyt eikä toimintaa jatkettu). Toisin sanoen kuuntelusession pituudelle ei ole aikarajoitusta. Kun lopetetat kuuntelun, kirjaudu ulos palvelusta. Näin seuraava kuuntelija pääsee kirjautumaan sisään ongelmitta.

Tarkemmat järjestelmävaatimukset näkyvät kirjautumissivulla, mistä löytyvät myös Naxosille tarkoitetun palautteen osoitteet. Ellet saa haluamaasi raitaa kuulumaan, huomaa, että tietokoneen asetuksissa tulee hyväksyä ponnahdusikkunat Naxosin sivuilla, tai käyttäjän tulee painaa ctrl-näppäintä raitaa valittaessa. Huom! Palvelun tilaajakirjastot eivät voi vaikuttaa Naxos Music Libraryn tekniseen käyttöliittymään tai musiikin tarjontaan.

Saat lisätietoja myös Naxos-suoratoistopalvelun kotisivulta.

* * * * * *

Naxos Music Library toimii mobiililaitteissa ilman erillistä sovellusta. Naxos kuitenkin tarjoaa sovellukset sekä Applen iPhone-, iPod- ja iPad-laitteisiin että Android-puhelimiin ja padeihin.

Ohjeet mobiilikäyttöön

Mobiilikäyttöä varten Naxos suosittelee käyttämään sovelluksia. Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz -palveluista on saatavilla iOS ja Android -mobiilisovellukset, ja Naxos Music Library World -palvelusta iOS-mobiilisovellus. Näiden käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

  1. Lataa mobiiliapplikaatio iOS-laitteille Apple Storesta (Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz ja Naxos Music Library World) tai Android-laitteille (Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz) Google Play Storesta
  2. Jos sinulla on henkilökohtainen käyttäjätili ja käyttäjätunnus / salasana –yhdstelmä, se toimii mobiilisovelluksiin kirjautuessa sellaisenaan ilman alla olevia toimenpiteitä
  3. Kirjaudu palveluun verkkoselaimen kautta kirjastokorttinumerollasi / oppilaitoksen sisäisen verkon kautta. 
  4. Paina ”playlists” -välilehteä Naxos Music Libraryn tai Naxos Music Library Jazzin etusivulla
  5. Paina ”sign up” -painiketta
  6. Seuraa ohjeita, jotka neuvovat miten voit luoda henkilökohtaisen tilin palvelun ”sisään” oman sähköpostiosoitteesi avulla. Henkilökohtaisen tilin luomisen jälkeen palvelu otetaan käyttöön klikkaamalla annettuun sähköpostiosoitteeseen tulevaa varmistuslinkkiä. Tämän jälkeen palvelua voi käyttää myös omalla mobiililaitteella ja iOS-sovelluksella myös offline-tilassa

Musiikkikirjastotfi