Django Reinhardtin elämäkerta ilmestyi suomeksi

Django - vallaton virtuoosi.

Belgialais-ranskalaisen jazzkitaristin Django Reinhardtin kiitetty, Noël Balenin kirjoittama elämäkerta Le génie vagabond ilmestyi huhtikuussa suomeksi nimellä Django, vallaton virtuoosi. Kustantaja on Aviador Kustannus, joka jatkossakin aikoo julkaista merkittävää musiikkikirjallisuutta – sekä käännöksinä että kotimaisina alkuteoksina.

_ Djangon elämäkerran saattaminen suomalaisten lukijoiden ulottuville on minulle gypsy jazzia pitkään harrastaneena henkilökohtaisestikin tärkeä asia, kertoo kustantaja Vesa Tompuri.

Django Reinhardtin vaiheikas elämä päättyi varhain, jo 43-vuotiaana, mutta hänen merkityksensä jazzin historian suurimpana eurooppalaisena vaikuttajana on kiistaton. Otto Särkän tyylikkäästi suomentama teos välittää elävän kuvan Djangosta muusikkona ja ihmisenä. Kirja huokuu 1920- ja 30-luvun Pariisia ja kertoo myös siitä ihmeestä, kuinka kaikkien musiikinystävien ihailema kitaristi säilyi hengissä natsien miehittämässä kaupungissa.

Monet myöhemmät jazz-suuruudet ovat todenneet Djangon valtavan merkityksen. Suomessa hiljattain vieraillut kitaristi Pat Metheny toteaa kirjan esipuheessa seuraavasti: ”Minusta jazzkitaran kuningas on Django Reinhardt.” Toinen kitaristi John McLaughlin on puolestaan todennut Djangosta: ”Siitä ei mielestäni voi enää parantaa.”

Huhtikuussa ilmestynyt Django, vallaton virtuoosi on jo kerännyt kiitosta myös suomalaisilta musiikkikriitikoilta. Martti Koljonen Jazzrytmit.com –verkkojulkaisussa toteaa seuraavasti: ”Django-kirja kuuluu jokaisen jazzdiggarin kirjahyllyyn.”

Aviador Kustannus tekee tiivistä yhteistyötä BTJ Finland Oy:n ja booky.fi:n kanssa. Kirjaa voi tilata näiden kirjastopalveluyritysten kautta tai vaihtoehtoisesti Aviador Kustannuksen verkkokaupasta osoitteesta:

http://www.aviador.fi/store/

Lisätiedot

Kustantaja Vesa Tompuri

vesa@aviador.fi

+358 50 591 6059

www.aviador.fi

Facebook: www.facebook.com/aviadorkustannus

Twitter: twitter.com/aviadortw

P.S. Uusi Django-kirja oli esillä myös April Jazz -festivaaleilla, missä se sai arvovaltaista palautetta jazzpianisti Iiro Rantalalta

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QnVmnxNJbQk

Merkitty: , , ,
Julkaistu kohteessa Musiikin ytimessä