Musiikkikirjastot.fi – musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.

Naxos Music Library

Naxos Music Library Logo

Naxos Music Library on taidemusiikkiin erikoistunut, mutta myös kansanmusiikkia ja jazzia tarjoava verkkokuuntelupalvelu. Monet kirjastot tarjoavat asiakkailleen maksutta myös erikoistuneepia striimipalveluita Naxos Jazz, Naxos World ja Naxos Video Library.

Kuuntelupalvelut ovat käytössä kirjastokortin numerolla – kirjastossa, kotikoneella tai mobiilisti. Jokaisella lisenssejä ostaneella kirjastolla on oma kirjautumisikkunansa, joihin pääset myös oheisia linkkejä pitkin (Huom! Lista ei ole täydellinen, koska tilanne muuttuu jatkuvasti. Tarkista oman kirjastosi tilanne kirjaston kotisivuilta).

Naxos Music Librarya voi kuunnella samanaikaisesti niin monta ihmistä kuin kirjastolla on hankittuja lisenssejä. Jos kaikki lisenssit ovat käytössä, palveluun ei pääse sisälle, vaan on odotettava. Palvelu on kirjautumisessa englanninkielinen, mutta sen voi muuttaa myöhemmin espanjan, ranskan tai saksan kieleksi. Yhdellä kerralla voi kuunnella enintään kaksi tuntia. Kun kuuntelu lopetetaan, palvelusta kirjaudutaan ulos, jotta seuraava halukas pääsee ongelmitta kirjautumaan.

Tarkemmat järjestelmävaatimukset näkyvät kirjautumissivulla, mistä löytyvät myös Naxosille tarkoitetun palautteen osoitteet. Ellet saa haluamaasi raitaa kuulumaan, huomaa, että tietokoneen asetuksissa tulee hyväksyä ponnahdusikkunat Naxosin sivuilla, tai käyttäjän tulee painaa ctrl-näppäintä raitaa valittaessa. Huom! Palvelun tilaajakirjastot eivät voi vaikuttaa Naxos Music Libraryn tekniseen käyttöliittymään tai musiikin tarjontaan.

* * *

Huom! Naxos Music Library toimii mobiililaitteissa ilman erillistä sovellusta. Naxos kuitenkin tarjoaa sovellukset sekä Applen iPhone-, iPod- ja iPad-laitteisiin että Nokia Windows-laitteisiin ja Android-puhelimiin ja padeihin. Lisää sovelluksista Naxos-sivulta.

* * *

Naxos Music Library on tarjolla seuraavissa yleisissä kirjastoissa:

Aura
Forssa (Louna-kirjastot: Humppila – Jokioinen – Tammela – Ypäjä)
HelMet-kirjastot (Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa)
Hämeenlinna
Iisalmi (Rutakko-kirjastot: Lapinlahti – Keitele – Kiuruvesi – Pielavesi – Sonkajärvi – Sukeva – Varpaisjärvi – Vieremä)

Jakobstad/Pietarsaari
Joensuu (Joensuu – Kontiolahti – Liperi – Outokumpu – Polvijärvi)
Jyväskylä (Keski-kirjastot: Jämsä – Kuhmoinen – Luhanka – Muurame – Petäjävesi – Toivakka – Uurainen – Äänekoski)
Järvenpää (Kirkes-kirjastot: Kerava, Mäntsälä, Tuusula)

Karkkila (Lukki-kirjastot: Karjalohja – Karkkila – Lohja – Nummi-Pusula – Vihti)
Kauhajoki
Kirkkonummi
Kokkola (Anders-kirjastot: Halsua – Himanka – Kannus – Kaustinen – Lestijärvi – Toholampi)
Kouvola (Kyyti-kirjastot: Hamina – Iitti – Kotka – Miehikkälä – Pyhtää – Virolahti)
Kuopio
Lahti (Lastu-kirjastot: Asikkala – Hartola – Heinola – Hollola – Nastola – Orimattila – Sysmä)
Kurikka
Lapinjärvi
Lappeenranta
Loviisa 
Lukki-kirjastot (Karjalohja – Karkkila – Lohja – Nummi-Pusula – Vihti)

Mikkeli
Myrskylä
Oulu
Parainen (Blanka-kirjastot: Houtskari – Iniö – Kemiönsaari – Korppoo – Nauvo)
Pietarsaari/Jacobstad
PIKI-kirjastot
 (Akaa – Hämeenkyrä – Ikaalinen – Juupajoki – Kangasala – Kihniö – Lempäälä – Mänttä-Vilppula – Nokia – Orivesi – Parkano – Pirkkala – Punkalaidun – Pälkäne – Ruovesi – Sastamala – Tampere – Urjala – Valkeakoski – Vesilahti – Virrat – Ylöjärvi)
Pori
Porvoo (Helle-kirjastot: Askola, Pornainen, Porvoo, Hanko, Inkoo, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Pukkila, Raasepori, Sipoo ja Siuntio)
Pöytyä

Raasepori (Helle-kirjastot: Askola, Pornainen, Porvoo, Hanko, Inkoo, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Pukkila, Raasepori, Sipoo ja Siuntio)
Ratamo-kirjastot (Hausjärvi – Hyvinkää, Nurmijärvi – Riihimäki)
Riihimäki (Ratamo-kirjastot: Hausjärvi – Hyvinkää – Nurmijärvi sekä Loppi)
Rovaniemi
Seinäjoki (Eepos-kirjastot: Alajärven kaupunginkirjasto, Alavuden kaupunginkirjasto, Evijärven kunnankirjasto, Ilmajoen kunnankirjasto, Isojoen kunnankirjasto, Isokyrön kunnankirjasto, Karijoen kunnankirjasto, Kaskisten kaupunginkirjasto, Kauhajoen kaupunginkirjasto, Kauhavan kaupunginkirjasto, Kuortaneen kunnankirjasto, Kurikan kaupunginkirjasto, Laihian kunnankirjasto, Lappajärven kunnankirjasto, Lapuan kaupunginkirjasto, Perhon kunnankirjasto, Seinäjoen kaupunginkirjasto, Soinin kunnankirjasto, Teuvan kunnankirjasto, Vetelin kunnankirjasto, Vimpelin kunnankirjasto ja Ähtärin kaupunginkirjasto)

Tampere (PIKI-kirjastot: Akaa – Hämeenkyrä – Ikaalinen – Juupajoki – Kangasala – Kihniö – Lempäälä – Mänttä-Vilppula – Nokia – Orivesi – Parkano – Pirkkala – Punkalaidun – Pälkäne – Ruovesi – Sastamala – Tampere – Urjala – Valkeakoski – Vesilahti – Virrat – Ylöjärvi)
Tiekkö-kirjastot (Alavieska – Kalajoki – Merijärvi – Nivala – Oulainen – Sievi – Ylivieska)
Turku (Vaski-kirjastot: Turku – Kaarina – Kustavi – Laitila – Lieto – Masku – Mynämäki – Naantali – Nousiainen – Paimio – Pyhäranta – Raisio – Rusko – Salo – Sauvo – Taivassalo – Uusikaupunki – Vehmaa)
Vaasa

Musiikkikirjastotfi