Vinyyli-iltamat 7 Raision kirjastossa ma 4.3.

Musaa ja Soundia – Vinyyli-iltamien vieraina Jukka ”Waldemar” Wallenius, duo Aino & Ella ja tutut levykauppiaat

Musiikkikriitikko ja -toimittaja Jukka ”Waldemar” Wallenius vierailee Raision kirjaston Vinyyli-iltamissa 4. maaliskuuta, kertoo Vaskin musiikkikirjastoblogi Musasto. Suomalaisen rockjournalismin isäksi kutsuttua Walleniusta haastattelee toimittaja Kimmo Lilja.

Vinyyli-iltamat järjestetään vuonna 2019 seitsemättä kertaa. Perinteinen vinyylilevyjen ystävien ja vinyyliajan musiikin tapahtuma pidetään musiikki- ja taideosastolla maanantaina 4. maaliskuuta klo 16–19. Vapaa pääsy.

Raision kaupunginkirjasto
Musiikki- ja taideosasto
Eeronkuja 2

Tapahtumasta Facebookissa
Raision kirjasto FacebookTwitter ja Instagram
Blogi Musasto Facebook

Raision kirjaston Vinyyli-Iltamat järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa. Julisteen valokuva: Kai Viertola.

Legendaarinen rockjournalisti Jukka ”Waldemar” Wallenius on kirjaston Vinyyli-iltamien vieraana ma 4.3. Toimittaja Kimmo Lilja haastattelee Walleniusta klo 18 musiikki- ja taideosastolla.

Suomalaisen rockjournalismin isä perusti 1972 Musan, Suomen ensimmäisen rockmusiikin erikoislehden. Lehden vaikutus 1970-luvun alun nuorten musiikkimaun muotoutumiseen oli valtava.

Lehdessä julkaistut jutut olivat seikkaperäisiä ja kirjoittajien into välittyi lukijoille. Oma lukunsa olivat lehden levyarvostelut ja etenkin kuukauden LP-valinnat.

Viime vuonna Waldemar Wallenius täytti 70 vuotta, ja sen kunniaksi Tommi Liimatta toimitti kirjan Musaa ja Soundia, johon on koottu Walleniuksen kirjoittamia lehtijuttuja vuosilta 1971–79.

Vinyyli-iltamissa käydään tietenkin myös käytettyjen levyjen kauppaa klo 16–19. Myyntitiskien takaa löytyvät tutut miehet: Iki-Popin Joska Laine, 8raidan Fredrik Johansson ja kiertävä levykauppias Kari Prusila. Tapahtumassa kuullaan myös elävää musiikkia. Helsinkiläiset Aino ja Ella esittävät covereita klo 17.30 alkaen.

• Perfect Sunday mood set by ’Amnesiac’. 🎤🎸🎹🥁💥🎧 @radiohead at their best. 👍👍👍👍👍 #Amnesiac #radiohead #thomyorke #jonnygreenwood #colingreenwood #edobrien #philipselway #nigelgodrich #johnlubbock #tchocky #packtlikesardinesinacrushdtinbox #pyramidsong #knivesout #rock #cd #cdbook
  • Odotettu kolmas albumi The Mute Godsilta: Atheists And Believers. Huippuluokan trilogia on valmis. 🎤🎸🎹🥁💥🎧 It’s a thrill to finally have the third Mute Gods album here to delve into. As expected, it’s all killer no filler. 👍👍👍👍👍 For yours truly the first spin lifted up especially ‘Knucklehed’ – a much bigger adventure as it appeared to be during the first couple of minutes. #atheistsandbelievers #themutegods #nickbeggs #rogerking #marcominnemann #rock #prog @insideoutmusic @themutegods