Suuri ukulelekirja – soitonopetusta ja historiaa samoissa kansissa

Suuri ukulelekirja kertoo uketarinan kattavasti

Aviador Kustannus on julkaissut Arto Julkusen ja Markus Rantasen kirjoittaman Suuren ukulelekirjan. Se on ensimmäinen laaja suomalainen tietokirja koko maailman tunteman minisoittimen soittamisesta ja historiasta.

Suuri ukulelekirja on 360-sivuinen perusteos, joka sisältä soitonopetuksen lisäksi mini-instrumentin historiaa.

Suuri ukulelekirja on 360-sivuinen perusteos, joka sisältä soitonopetuksen lisäksi mini-instrumentin historiaa.

360-sivuinen kirja kertoo ukulelen värikkään tarinan Madeiralta Havaijin kautta maailmalle. Myös Suomessa lämminsointinen ukulele on noussut suosikkisoittimeksi, viime aikoina myös kouluissa. Suuri ukulelekirja on myös perusteellinen oppikirja, jonka avulla aloittelevakin soittaja pääsee hyvään alkuun.

Kirjan tekijät Julkunen ja Rantanen ovat kokeneita ukulelen soittajia ja opettajia. Kirjahanke sai alkunsa, kun molemmat olivat tahoillaan todenneet suomalaisille ukulelen soittajille sopivan oppimateriaalin puutteen. Teos laajeni sisältämään myös laajan historiaosuuden, kun ilmeni, ettei soittimen historiastakaan ollut suomeksi kattavaa esitystä.

– Itsellenikin oli yllätys, miten rikas ukulelen kotimainenkin historia on. Monikaan ei esimerkiksi tiedä, että kuplettimestari Matti Jurva kirjoitti ensimmäisen suomenkielisen ukuleleoppaan. Myös Dallapé-orkesterin soinnissa ukulele oli suuressa roolissa, Julkunen kertoo.

Markus Rantanen puolestaan korostaa sen tärkeyttä, että kirja tuo suomalaisille tuttuja sävelmiä oppimateriaaliksi. – Toki joukosta löytyy lauluja myös muualta maailmasta, Rantanen sanoo.

Aviador Kustannus
Suuri ukulelekirja

Merkitty: , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa Musiikin ytimessä