Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Helsingin kaupunginkirjaston Valtakunnalliset kehittämispalvelut -yksikön saavutettavuusseloste. Tätä sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa musiikkikirjastot.fi ja on laadittu 30.4.2020. Selostetta on tarkistettu viimeksi 3.8.2021. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Annanpura Oy (25.3.2019).

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset A & AA-vaatimukset.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Havaittava

1.3.1 Informaatio ja suhteet:
Osalla sivuista otsikkotasot eivät etene loogisessa järjestyksessä.

1.4.3 Kontrasti (minimi):
Osalla sivuista on korostettu tekstiä värillä, jonka kontrasti suhteessa taustaan on liian pieni.

Hallittava

2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa):
Osalla sivuista löytyy linkkejä, joiden kohdalla linkin tarkoitusta ei voida selvittää yksin linkkitekstistä (esim. täältä- tai pdf-nimiset linkit).

Ymmärrettävä

3.1.2 Sivun kieli:
Osa sivuista sisältää suomen kielen lisäksi englanninkielistä tekstiä, mitä ei ole mahdollista selvittää ohjelmallisesti. Näitä ovat esim. ilmoitukset englanninkielisistä konferensseista.

Sivujen sisältöä käydään parhaillaan läpi ja virheitä korjataan.

Sivusto sisältää toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. pdf), jotka eivät ole saavutettavia. Näistä lainsäädännön piiriin eivät kuulu ne, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Saavutettavuuspalautetta voi jättää Kirjastot.fi:n yhteisellä palautelomakkeella, joka sijaitsee tämän sivuston ulkopuolella. Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella.

Voit myös lähettää palautteesi sähköpostitse osoitteeseen toimitus@kirjastot.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000