Musiikkivinkkaus koululaisille alkoi jälleen Metson musiikkiosastolla – marraskuussa mukana 10 luokkaa

Metson musiikkiosastolla jatketaan syksyllä 5.-luokkien musiikkivinkkauksia. Kirjastonhoitajien vetämään vinkkaukseen saapuu marraskuun kahden ensimmäisen viikon aikana 10 luokkaa ympäri Tamperetta. Tänä syksynä vinkkausta on tarjottu erityisopetukselle. Musiikkivinkkausta täydentää kulttuuriosuuskunta Uulun järjestämät työpajat, joissa vinkkauksiin tulevat ryhmät ovat tehneet oman biisin.

Vinkkauksen runko on samantyyppinen kuin aikaisemmilla kerroilla. Ideana on matkustaa ympäri maailman tutustuen erilaisiin tapoihin soittaa, laulaa ja tehdä instrumentteja. Oppilaat voivat vaikuttaa esityksen kulkuun pyörittämällä onnenpyörää, jonka osoittaman kohdan mukaan musiikkiesimerkkejä kuunnellaan. Vinkkauspaketti sisältää kuvaa ja ääntä ja siinä tuodaan monipuolisesti esiin kirjaston kokoelmasisältöjä.

Tampereen pääkirjasto Metso on ollut mukana edistämässä toimialojen välistä yhteistyötä kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelussa. Kirjaston osallistuvaa näkökulmaa valaisee Jarkko Rikkilän ja Lea Tastulan artikkeli viime maaliskuulta.

Metson musiikkiosastoFacebook ja Twitter @MetsonMusiikki.

Jarkko Rikkilä

Tuomas Pelttari, toim.

Syksyn musiikkivinkkaukset alkavat Metson musiikkiosastolla.

Merkitty: , , , , ,
  • Perfect Sunday mood set by ’Amnesiac’. 🎤🎸🎹🥁💥🎧 @radiohead at their best. 👍👍👍👍👍 #Amnesiac #radiohead #thomyorke #jonnygreenwood #colingreenwood #edobrien #philipselway #nigelgodrich #johnlubbock #tchocky #packtlikesardinesinacrushdtinbox #pyramidsong #knivesout #rock #cd #cdbook
  • Odotettu kolmas albumi The Mute Godsilta: Atheists And Believers. Huippuluokan trilogia on valmis. 🎤🎸🎹🥁💥🎧 It’s a thrill to finally have the third Mute Gods album here to delve into. As expected, it’s all killer no filler. 👍👍👍👍👍 For yours truly the first spin lifted up especially ‘Knucklehed’ – a much bigger adventure as it appeared to be during the first couple of minutes. #atheistsandbelievers #themutegods #nickbeggs #rogerking #marcominnemann #rock #prog @insideoutmusic @themutegods