Musiikkikirjastot.fi – musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.

Yleisten kirjastojen musiikkiosastot ja -palvelut

Espoo

Espoon kaupunginkirjaston musiikkistudiot ovat äänieristettyjä tiloja. Studioissa on käytössä iMac tai Mac Mini -tietokone ja Logic Pro X -äänitys- ja editointiohjelma. Voit tehdä mm. puhe-, laulu- ja instrumenttiäänityksiä, editoida, miksata tai masteroida äänityksiäsi hyödyntäen studion soittimia, ohjelmistoja ja laitteita. Äänieristetyissä soittohuoneissa voit harjoitella tiloissa olevilla soittimilla, laulaa tai tuoda oman instrumenttisi mukanasi. Lisäksi voit varata kirjastojen tiloissa käytössä olevia soittimia. Musiikkitilojen ja muissa kirjastojen tiloissa olevien ja varattavien soittimien käyttö on maksutonta. Kotiin lainattavat soittimet löydät Helmet.fi -haun avulla.

Musiikkistudiot ja soittohuoneet ovat varattavissa Varaamossa.  Musiikkistudioiden ikäraja on 15 vuotta (18 vuotta täyttänyt voi toimia vastuuhenkilönä nuoremmille käyttäjille). Ilmoittaudu asiakaspalvelupisteellä. Pääsääntöisesti varaamaasi tilaan päästäksesi tarvitset kirjastokortin (lainausoikeudella) ja voimassa olevan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Löydät tilojen lisätiedot ja käyttösäännöt niiden yhteydessä olevista Varaamo-linkeistä. Musiikkistudioihin ja -tiloihin liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteella: kirjasto.studiot@espoo.fi.

Lainaa kirjastolainen -palvelun kautta voit varata opastusajan musiikkistudion käytön perusteisiin: miten studion laitteita käytetään, kuinka Logic Pro X -ohjelmalla äänitetään erilaisia äänilähteitä ja kuinka kappale viimeistellään. Mainitsethan, jos tarvitset tukea johonkin peruskäyttöä edistyneempään kysymykseen.

Espoo – Entressen kirjasto
Siltakatu 11
02770 Espoo
📞 09 8165 3776
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palvelujen varaus: Varaamo

Jukeboksi

Jukeboksi on Entressen kirjaston vieressä oleva kahvilamainen tila. Tila on ollut aiemmin tyhjillään eikä siihen koskaan tullut kahvilaa. Nyt tilaa hallinnoi Entressen kirjasto ja siellä järjestetään muun muassa lavatansseja ja tanssinopetusta. Jukeboksissa on esiintymislava tapahtumia varten. Tilasta löytyy myös soittohuone (Musahuone) sekä tietenkin oikea cd-levyillä täytetty jukeboksi, josta tila on nimensä saanut. Kirjaston yhteistyökumppanit voivat kysellä tilankäyttömahdollisuutta kirjasto.entresse@espoo.fi. Tilaa ei ole mahdollista saada maksulliseen tai yksityiseen käyttöön.

Musahuone Varaamo

Musahuone on Jukeboksista löytyvä äänen monitoimitila asiakkaille. Se toimii pienenä treenikämppänä, harjoitustilana ja äänitysstudiona. Tilasta löytyy sähkörummut, akustiset rummut, koskettimet, sähkökitarat ja bassokitara vahvistimineen. Tila on äänieristetty ja akustoitu, joten huoneessa pystyy nauhoittamaan laulua, soittoa, jopa rumpumikit ovat lainattavissa. 

Digipiano Varaamo

Digipiano on varustettu vasarakoskettimilla ja on asiakastiloissa käytettävissä, vain kuulokkeiden kanssa. Pianon avain ja kuulokkeita lainataan automaatista kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Espoo – Ison Omenan kirjasto
Suomenlahdentie 1
02230 Espoo
📞 09 8165 7723
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palvelujen varaus: Varaamo

Musiikkistudio ja soittohuone

Musiikkistudio Varaamo

Musiikkistudio on äänieristetty tila. Studiossa on käytössä iMac 27”/ Mac Mini -tietokone ja Logic Pro X -äänitys- ja editointiohjelma. Voit tehdä mm. puhe-, laulu- ja instrumenttiäänityksiä, masteroida ja editoida äänityksiäsi hyödyntäen studion soittimia, ohjelmistoja ja laitteita.
Soittimet: sähkörummut, sähköbasso, sähkökitara, midi-koskettimisto, akustinen kitara ja kitaravahvistin/etuaste.

Musiikkistudio ja soittohuone ovat varattavissa myös yhdessä. Tällöin studio toimii tarkkaamona ja äänitys tapahtuu soittohuoneen puolelta.

Soittohuone Varaamo

Soittohuone on äänieristetty tila. Voit harjoitella joko yksin tai yhdessä soittohuoneen soittimilla ja laitteilla. Tila toimii myös bändiharjoittelutilana. Voit myös tuoda mukanasi oman instrumenttisi.
Soittimet: piano, sähkökitara, sähköbasso, akustinen kitara, sähkörummut, syntetisaattori,
vahvistimet, mikrofonit, mikrofoni- ja nuottitelineet ja soittotuolit.

Espoo – Sellon kirjasto
Leppävaarankatu 9
Kauppakeskus Sello
02600 Espoo
📞 09 8165 7615
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palvelujen varaus: Varaamo

Musiikkistudio ja soittohuoneet

Musiikkistudio Varaamo

Musiikkistudio on äänieristetty tila. Studiossa on käytössä iMac 27”/ Mac Mini -tietokone ja Logic Pro X -äänitys- ja editointiohjelma. Voit tehdä mm. puhe-, laulu- ja instrumenttiäänityksiä, masteroida ja editoida äänityksiäsi hyödyntäen studion soittimia, ohjelmistoja ja laitteita. Studiossa on mm. midi-koskettimet, sähkörummut, sähköbasso, sähkökitara ja elektroakustinen kitara. 

Soittohuone (flyygeli) Varaamo

Äänieristetty huone, jossa voit soittaa omilla tai kirjaston soittimilla. Tiloista löytyvät flyygeli ja sähkörummut. Tilassa on kokovartalopeili sekä DVD-soitin ja TV harjoitusmateriaalin käyttöä varten. 

Soittohuone (piano) Varaamo

Äänieristetty huone, jossa voit soittaa omilla soittimilla tai kirjaston pianolla.

LP-levyjen tai C-kasettien digitointi Varaamo

Digitointiin käytettävä laite on TASCAM CC-222 SL MK 2. LP-levyjen ja C-kasetin digitointi tapahtuu kuuntelunopeudella. Tallentamiseen voi käyttää vain CD-R tai CD-RW -levyjä.

Lisäksi Sellon kirjaston nuortenosasto Pointissa on kokeiltavissa ja soitettavissa elektroakustinen kitara ja akustinen bassokitara. 

Espoo – Tapiolan kirjasto
Kaupinkalliontie 10
Kulttuurikeskus
02070 Espoo
📞 050 428 9392
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palvelujen varaus: Varaamo

Musiikkistudio Varaamo

Musiikkistudio on äänieristetty tila. Studiossa on käytössä Apple Mac Mini i7 -tietokone ja Logic Pro X -äänitys- ja editointiohjelma. Voit tehdä mm. puhe-, laulu- ja instrumenttiäänityksiä, masteroida ja editoida äänityksiäsi hyödyntäen studion soittimia, ohjelmistoja ja laitteita. Studiossa on mm. midi-koskettimet, sähkörummut, sähköbasso, sähkökitara ja akustinen kitara.

Digitaalipiano Varaamo

Yamaha CLP-470 -digitaalipiano sijaitsee kirjaston avoimessa tilassa. 2 x kuulokeliitäntä (soita yksin tai kaksin). Puukoskettimisto, 256 äänen polyfonia, transponointi, eri virityksiä, 28 soitinääntä. Lainaa kuulokkeet neuvonnasta.

Forssa
Wahreninkatu 4
30101 Forssa
Louna-kirjastojen musiikkipalvelut
Verkkokirjasto Louna
📞 03 4141 5405
Forssan kirjasto on osa WahrenKeskusta.

Musisoi itse

Soittohuone: Forssan kirjastotalon yläkerrassa on tila soittamisen ja laulamisen harjoitteluun. Huoneessa on piano. Akustisen kitaran saat käyttöösi kirjaston neuvonnasta. Voit ottaa mukaan myös oman soittimesi.
Varaa aika neuvonnasta joko puhelimitse 📞 03 4141 5405, sähköpostilla kirjasto@forssa.fi tai paikan päällä.

Digitointi

Ajanvaraukset 📞 03 4141 5405. Laitteisto Forssan kaupunginkirjastossa:

 • tallennin, jolla voi muuntaa LP-levyt ja C-kasetit CD-levylle
 • tallennin, jolla voi muuntaa VHS-videot DVD-levylle
 • työasema, jossa on Photoshop Elements -kuvankäsittelyohjelma ja jolla voi skannata paitsi valokuvia, myös dioja ja valokuvien negatiiveja + väritulostin
 • työasema, jossa Office-ohjelmat ja siihen yhdistetty mikrofilmin- ja kortinlukulaite, josta voi tulostaa tai tallentaa tiedostoksi + mustavalkotulostin

Laitteiden varauksia hoidetaan Forssan kaupunginkirjaston neuvonnassa 📞 03 4141 5405.

Hamina
Rautatienkatu 8
49400 Hamina
📞 05 749 4153

Haminan kirjasto kuuluu Kyyti-kirjastoihin, joilla on oma sivu musiikille ja elokuville.
VHS-DVD -digitointi: Haminan pääkirjastossa on mahdollista digitoida VHS-kasetit DVD-muotoon. Digitointi- ja opastusaikaa voi tiedustella kirjaston neuvonnasta 📞 040 199 1310.

Hangon kirjasto
Musiikki
Vuorikatu 3–5 | Berggatan 3–5
10900 Hanko | Hangö
📞 019 2203 380

Musiikkiosastolta löytyy äänitteitä ja nuotteja monelta eri musiikin saralta. Nuotteja ja partituureja on noin 1 000, musiikkiäänitteitä yli 2 000. Lisäksi kokoelmassa on musiikkivideoita ja -DVD-levyjä.

Lasten CD:t ovat lastenosastolla, aikuisten CD:t lainaustiskin läheisyydessä. Nuotit ja musiikkikirjallisuus on siirretty käsikirjastoon, missä on myös sähköpiano asiakkaiden käyttöön.

Heinola
Kauppakatu 12
18100 Heinola
📞 03 8493 620

Heinolan kirjasto kuuluu Lastu-kirjastoihin, jolla on oma sivu musiikille.

Helmet-musiikkivarasto Saundiholvi – Tikkurila, Vantaa
Anna-Mari Rantala
Lummetie 4
01300 Vantaa
📞 09 8392 2818
Verkkokirjasto Helmet Musiikki

Vantaan Tikkurilan kirjaston kellarissa sijaitseva HelMet-musiikkivarasto, toiselta nimeltään Saundiholvi. Tekijänoikeudellisesti vapaan painetun aineiston maksuton tilaaminen PDF- tai JPG-muodossa. Massiivinen ja hyvin dokumentoitu kokoelma kaukopalvelun kautta kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä Helmet-alueen varauksina tai kaukolainana.

Helsinki

Helsinki – Itäkeskus
Kulttuurikeskus Stoa
Turunlinnantie 1
00900 Helsinki
📞 09 3108 5790
Verkkokirjasto HelMet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Helsingin Itäkeskuksen kirjaston musiikkiosastolla voi soittaa sähköpianoa kuulokkeita käyttäen. Palvelu toimii kirjastokortilla.
Ukulele saatavana kotilainaan, laina-aika kaksi viikkoa.
Voit lainata myös rytmikassin, joka sisältää triangelin, marakassit, guiron, rytmikapulat ja tamburiinin.

Helsinki – Kallio
Viides linja 11
00530 Helsinki
📞 09 3108 5753
Verkkokirjasto HelMet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Kallion kirjaston ylimmässä kerroksessa toimivat sekä lastenosasto että musiikkiosasto.

Helsinki – Keskustakirjasto Oodi
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Töölönlahdenkatu 4
00100 Helsinki
📞 09 3108 5000
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Helsingin Keskustakirjasto avattiin joulukuussa 2018. Kirjastossa on nuottikokoelma ja musiikkikirjallisuutta, mutta ei äänitekokoelmaa (Kirjasto 10:n äänitekokoelma sijaitsee Pasilan kirjastossa). Tulossa 2019: Musiikkistudiot ja soittohuoneet.

Helsinki – Myllypuron mediakirjasto
Kiviparintie 2
00920 Helsinki
📞 09 3108 5092
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Studio

Voit varata mediakirjaston studion Varaamosta.
Studiossa on seuraavat ohjelmat äänityöskentelyyn: Nuendo 5 (äänitys, miksaus) Sibelius 7 (nuotinnus) Reason 6 (äänitys, tuottaminen) Ableton Live 8 (äänitys, sampleri, DJ, tuottaminen) Adobe Audition 6.0 (editointi) Laitteita: Genelec RME Line6 Soundcraft Black Magic Audio Nord Stage Röde Shure

Äänitallenteiden digitointilaite vinyylilevyjen sekä C-kasettien tallentamisen CD-levylle
Tascam CC-SlMKII
vinyylisoitin Technics SL-1210MK5

VHS-DVD -digitointi
LG RCT689H

Skannaus
Tavallista skanneria sekä Epson Perfection V750 Pro -skanneri filmien, diojen ja valokuvien skannaamiseen.

Videoeditointi
Videoita voi editoida studion työasemalla. Kannettavia mediatietokoneita lainataan valvotusti videoeditointiin erilaisia tapahtumia tai koulutuksia varten, jos ne tapahtuvat Asukastalo Myllärin tai mediakirjaston tiloissa.

Pelihuoneet
Tilassa on Playstation 4. Tila on lukittu ja henkilökunta avaa oven pyydettäessä. Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 2 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön. Pelihuoneessa saa olla korkeintaan kaksi henkilöä kerrallaan. Tilan voi varata Varaamosta.

Helsinki – Pasilan kirjasto
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
📞 09 3108 5001
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Pasilan kirjaston musiikkosasto sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa. Syksyllä 2018 Pasilan kirjastoon siirrettiin Kirjasto 10:n LP- ja CD-äänitekokoelma.

Helsinki – Rikhardinkadun kirjasto
Rikhardinkatu 3
00130 Helsinki
📞 09 3108 5013
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Helsinki – Töölö
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Soittimet Töölön kirjastossa – Rumpu- ja pianohuone Terassilla

Digitaalinen piano – Terassin Rumpu- ja pianohuone: Yamaha Clavinova CLP-260 digitaalinen piano, jota voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Varattavissa 1–2 tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/.
Sähkörummut – Yamaha-sähkörummut, joita voit soittaa kuulokkeiden kanssa. Voit varata ajan tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/.
Ukulele – Voit lainata Terassilta Diamond Head -sopraano-ukulelen kotiin, laina-aika kaksi viikkoa.
Kantele – Voit lainata Terassilta Salon 5-kielisen kanteleen kotiin, laina-aika kaksi viikkoa. Mukana myös viritystappi.

Hollolan pääkirjasto
Nuottikuja 2
15870 Hollola
📞 03 8803 270

Hollala kuuluu Päijät-Hämeen Lastu-kirjastoihin, joilla on oma sivu musiikille.

Hollolan pääkirjaston harjoitteluhuone Leijonaluola

Äänieristetty harjoitteluhuone, jonka varustukseen kuuluu

 • digipiano
 • sähkörummut
 • Apple Macbook Air, USB-audiointerface (Focusrite Scarlett 2i4), MIDI-keyboard, Roden studiomikrofoni, Mackien mikseri sekä Genelecin monitorikaiuttimet. Ohjelmistoina on Garageband ja FL Studio 20 Producer.
 • akustinen kitara, sähkökitara, sähköbasso + vahvistimet sähkökitaralle ja bassolle. Molemmissa vahvistimissa Direct Out suoraan äänitysmikseriin.
 • digitaalinen äänitysmikseri + tallentava CD-RW soitin.

Digipiano, sähkörummut, sähköbasso, digitaalinen äänitysmikseri ja vahvistimet sähkökitaralle ja -bassolle on hankittu testamenttilahjoitusvaroin.

Apple Macbook Air tarvikkeineen on saatu lahjoituksena Hollolan Lions Clubilta.

Musiikkihuoneeseen voit tuoda myös omia soittimia. Tilaa on niukalti, mutta ainakin duotyöskentely onnistuu hyvin. Maksuttoman huoneen voit varata käyttöösi joko kirjastossa käydessäsi tai puhelimitse 📞 03 8803 270.

Lainaustiskiltä voit halutessasi pyytää kirjastokorttia vastaan kannettavan CD-soittimen ja kuulokkeet levyjen kirjastokuuntelua varten.

Hyvinkää
Musiikin neuvonta 📞 019 4592 424
Hyvinkään kirjaston musiikkisivu

Käyntiosoite: Torikatu 5
Postiosoite: Kirjastopolku 2
05800 Hyvinkää
📞 019 4592 422

Lainattavissa

 • lähes 15 000 äänitettä
 • nuotteja, musiikkilehtiä ja kirjoja (kuten muusikoiden elämäkerrat)
 • konsoli- ja lautapelejä
 • karaoket ja muut musiikkia sisältävät DVD-levyt

Jos tarvitset apua aineiston etsimisessä tai löytämisessä, musiikkiosaston neuvonta auttaa mielellään! Katso tästä musiikin neuvonnan aukioloajat ja yhteystiedot. Musiikkiosastolta löytyy työasema, jolla voi selata Ratamo-tietokantaa ja käyttää verkkokirjaston palveluja, kuten tehdä varauksia tai uusia lainoja. Osastollamme on myös oma lainausautomaatti ja asiakastietokone. Neuvonta myös lainaa kuulokkeita CD-levyjen kuuntelua varten.

Otamme mielellämme vastaan hankintatoiveita sähköpostiin kirjasto.musiikki@hyvinkaa.fi

LP-levyjen digitointi

LP-levyjen digitointilaite on asiakkaiden käytettävissä kirjaston musiikkiosastolla. Digitointipalvelu toteutetaan maksuttomana itsepalveluna. Ota mukaan tarvitsemasi tyhjät CD-levyt ja huomioi, että digitointilaitteeseen käyvät VAIN CD-R -levyt, eivät CD-RW -levyt.
Ajanvarauksen voi tehdä joko musiikkiosaston neuvonnassa tai soittamalla musiikkiosastolle 📞 019 459 2424 tai sähköpostitse kirjasto.musiikki@hyvinkaa.fi

Hämeenlinna
Lukiokatu 2
13100
Hämeenlinna
📞 03 6212 612
Varaamo

Hämeenlinnan pääkirjasto sijaitsee kaupungin keskustassa. Pääkirjastorakennus avattiin peruskorjauksen jälkeen jälleen 1. syyskuuta 2020. Kaikki kirjaston tilat varataan Varaamo-palvelun kautta.

Soittohuone

Soittohuoneessa on vakiovarusteena akustinen harjoituspiano. Voit lainata asiakaspalvelusta tilaan myös akustisen kitaran tai ukulelen. Tilassa voi harjoitella myös omalla akustisella soittimella.

Bändihuone/studio

Pääkirjaston musiikki- ja media-alueella sijaitsee bändihuone, joka toimii myös äänitysstudiona.

Tilassa voit harjoitella soittamista ryhmässä tai yksin.

Studiossa voit tehdä omatoimisesti esimerkiksi laulu-, soitto- ja puheäänityksiä ja masteroida tai editoida äänityksiäsi hyödyntäen studion soittimia, ohjelmistoja ja laitteita.

Avolava

Avolava tarjoaa esiintymismahdollisuuden ja tilan monenlaiselle elävälle musiikille. Sinun ei tarvitse olla kokenut ammattilainen tullaksesi esiintymään, harrastajat ovat tervetulleita!

Mediahuone

Mediahuone on paikka pienimuotoiselle esittämiselle: musiikille, tanssille, elokuville, muulle esittävälle taiteelle. Mediahuoneesta löytyy myös Singa-karaokepalvelu.

Editointityöasema | Media-aula

Editointi- ja digitointitila sijaitsee 1. kerroksen media-aulassa. Tarvittaessa annamme opastuksen tilan laitteiden ja ohjelmistojen käyttöön. Näitä ovat esimerkiksi valokuvien ja dokumenttien skannaus, VHS- ja C-kasettien ja LP-levyjen digitointi muistitikulle, ulkoiselle kovalevylle tai DVD-levylle, kuvan-, äänen- ja videonmuokkausohjelmien perusteet.

Iisalmi
Kirkkopuistonkatu 9
74100 Iisalmi
📞 040 8302 712
Ylä-Savon Rutakko-kirjasto Iisalmi

Musiikkiosastolta voi lainata kitaroita ja ukuleleja. Soittimien laina-aika on kaksi viikkoa. Kirjastossa voi kuunnella musiikkia ja äänikirjoja.

Digitointi

VHS-DVD -digitointi ja mahdollisuus digitoida C-kasetteja, äänilevyjä, filminegatiiveja, dioja ja paperikuvia.

Joensuu
Koskikatu 25
80100 Joensuu
📞 050 4058 914

Soittohuoneet 1 ja 2

Joensuun pääkirjaston musiikkiosastolla on kaksi varattavaa, äänieristettyä huonetta. Huoneet soveltuvat hyvin soitto- ja lauluharjoitteluun. Huoneen voi varata myös hiljaiseen työskentelyyn. Huoneet eroavat varustelultaan.

Pianohuone | Huone 1
Pelkistetympi harjoittelutila josta löytyy sähköpiano ja CD-soitin. Huoneessa on käytettävissä myös tablettitietokone,  jonka avulla voi opiskella soittoa ja laulua Rockway-verkkomusiikkikoulussa.

Karaoke- ja kuunteluhuone | Huone 2
Olohuonemaisemman tilan varusteluun kuuluvat vinyyli-, CD-, DVD ja Blu-ray-soittimet, televisio, sekä tablettitietokoneen ja television kautta käytettävä Singa-karaokepalvelu. Singassa on laulettavana yli 20 000 kappaletta. Tutustu valikoimaan täällä.

Voit varata ajan paikan päältä tai soittamalla musiikkiosastolle 📞 050 4058 914. Huoneen voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan. Kirjastokortti tulee esittää huoneen käyttöönoton yhteydessä.

Jyväskylän pääkirjasto | Musiikki
Vapaudenkatu 39-41, kolmas kerros
40100 Jyväskylä 
Verkkokirjaston musiikkisivu
kirjasto.musiikki@jyvaskyla.fi

Jyväskylän pääkirjaston musiikkosastolta löydät

 • CD-levyjä, LP-levyjä, nuotteja, musiikkikirjoja, musiikkivideoita ja ukuleleja
 • musiikin kuuntelupisteitä
 • neljä soitonharjoitteluhuonetta
 • Hip Hop -kirjaston
 • digitointitilan
 • Sibelius 7 -nuotinnusohjelman
 • kopiokoneen

Soittohuoneet

Pääkirjaston 3. kerroksessa musiikkiosastolla on neljä varattavaa asiakaskäyttöön tarkoitettua äänieristettyä soitonharjoitteluhuonetta.

Harjoitteluhuoneita voi varata enintään kahdeksi tunniksi päivässä ja korkeintaan kahden viikon päähän. Tiloja voi käyttää kirjaston aukioloaikoina ja ne on tarkoitettu vain yksityiseen harjoitteluun, ei maksulliseen opetuskäyttöön. Tilaa ei voi varata myöskään muuta opiskelua, haastatteluja tms. varten. Harjoitteluhuoneiden käyttö on maksutonta.

 • Bändi- ja karaokehuone Kompissa on bändisoittimien (elektroakustinen metallikielinen kitara, sähkökitara ja -basso, keyboard, sähkörummut) lisäksi karaokelaitteet ja Cubase-äänitysohjelma. Voit selata karaoke-lauluvalikoimaa Singasta. Huoneessa voi myös harjoitella laulua ja soittoa Rockway-videokurssien avulla. 
 • Isossa huoneessa on akustinen piano ja kitara.
 • Soitonharjoittelu 1 • akustinen piano ja kitara.
 • Soitonharjoittelu 2 • sähköpiano (Roland HP-505), akustinen kitara ja vasenkätinen kitara.

Myös omia soittimia voi myös soittaa. Henkilökunnalta voi pyytää soitonharjoitteluhuoneisiin lainaksi Zoom H6-äänityslaitteen.

Digitointi

Pääkirjaston kolmannessa kerroksessa musiikkiosastolla on asiakaskäyttöön tarkoitettu digitointitila. 

Mitä tilassa voi tehdä?

 • muuttaa LP-levyjä, C-kasetteja, VHS-videoita ja kaitafilmejä digitaaliseen muotoon
 • muokata kuvia, ääntä ja musiikkia
 • skannata tekstiä, paperikuvia, dioja, negatiiveja ja negatiivifilmejä
 • polttaa työt CD-levyille (kuvat, teksti- ja äänitiedostot) tai DVD-levyille (videot)
 • tallentaa työt muistitikulle tai omalle ulkoiselle siirrettävälle kovalevylle
 • digitoida mm. 8mm, MiniDV- ja beta-kasetteja (huom. asiakkaalla on oltava oma kamera/nauhuri ja siihen sopiva liitinjohto: RCA, DV tai USB)

Mitä laitteita tilassa on?

 • Internet-työasema (Hpz200)
 • LP-soitin (ProJect Debut III USB)
 • kasettinauhuri (Yamaha KX-393)
 • DVD-VHS-yhdistelmälaite (Panasonic NV-VP3)
 • tasoskanneri (Epson Perfection V600 Photo) (pystyy skannaamaan myös ns. keskikokoista filmiä, max 6 cm x 22 cm)
 • dia- ja negatiiviskanneri (Plustek OpticFilm 8200i AI)
 • kaitafilmiskanneri (Reflecta Super 8 / Normal 8).
 • 2 kpl DVD-VHS-yhdistelmälaitteita (LG RCT 689H)
 • 2 kpl televisioita
 • VHS-C-adaptereita
 • LG-laitteen valmistaja suosittaa tallennuksen käytettäväksi seuraavia DVD-levjä:
  • DVD-R: Mitsubishi (8x, 16x), Verbatim (8x, 16x)
  • DVD-RW: Mitsubishi (8x, 16x), Verbatim (8x, 16x), JVC (4x), Maxell (4x)
  • DVD+R: Mitsubishi (8x, 16x), Verbatim (8x, 16x)
  • DVD+R(DL): Mitsubishi (2.4x, 8x)
  • DVD+RW: Mitsubishi (8x, 16x), HP (4x), Verbatim (4x), Ricoh (4x)

Kaitafilmejä skannaavat: oma muistikortti mukaan, SD-mallia, maks. 32 MG

Järvenpää
Kirjastokatu 8
04410 Järvenpää
📞 09 2719 2536

Musiikkiosastolta löydät muun muassa:

 • CD-levyjä
 • LP-levyjä
 • nuotteja ja partituureja
 • musiikiaiheisia kirjoja ja lehtiä
 • musiikkivideoita (DVD ja Blu-ray)
 • moniviestimiä, CD-ROM-levyjä ja DVD-levyjä
 • kirjastossa käytettäviä harjoitussoittimia
 • lainattavia soittimia

Digipiano

Musiikkiosastolla on digipiano pianonsoiton harjoitteluun. Digipianon ääni ja kosketus on mallinnettu akustisen flyygelin mukaan. Kirjaston digipiano on varustettu kuulokkeilla, jotta soitto ei häiritse muita kirjaston käyttäjiä. Säännöt:

 • soita aina kuulokkeilla
 • ajanvarauslista musiikkiosaston tiskillä
 • voit varata soittoaikaa enintään kaksi tuntia per päivä
 • ilman varausta voit soittaa siihen asti kunnes toisen soittajan varaus alkaa

Kuuntelu

Musiikkiosastolla on itsepalvelukuuntelupaikkoja CD-äänilevyjen kuuntelua varten. Lainaa kuuntelun ajaksi kuulokkeet kirjastokortilla.

Digitointi

Musiikkiosaston digitointilaitteella voi kuunnella LP-levyjä, C-kasetteja ja CD-levyjä. Lainaa kuulokkeet kuuntelua varten musiikkiosaston tiskiltä. Kuuntelun lisäksi laitteella voi digitoida LP-levyjä ja C-kasetteja tyhjälle CD-levylle. Laite on yksinkertainen ja asiakkaiden käytettävissä itsepalveluperiaatteella. Tuo mukanasi oma tyhjä CD-levy (CD-R tai CD-RW).

Lainattavat soittimet

Soittimet löydät musiikkiosastolta lasihuoneen lähistöltä.
Lainattavissa:

 • kahdeksan sopraanoukulelea
 • kaksi konserttiukulelea
 • yksi viisikielinen kannel

Kajaani
Seminaarinkatu 15
87100 Kajaani
📞 08 6155 2423

Musiikin tietopalvelu ja musiikkiaineisto on siirtynyt nuotteja lukuunottamatta alakertaan

Alakerran remontoituun musiikkitilaan on siirretty CD-levyt, DVD-levyt ja musiikkikirjat. Nuottiaineisto on kirjaston toisessa kerroksessa. Alakerran palvelutiskit palvelevat myös musiikkiaineistoa koskevissa kysymyksissä. Yläkerran entisellä musiikkiosastolla on asiakkaiden varattavissa kaksi ryhmätyöhuonetta ja soittohuone. Varaukset neuvonnasta 📞 08 6155 2423.

Soittohuone

Soittohaluisille on erillinen äänieristetty soittohuone pääkirjaston toisessa kerroksessa. Huoneessa on käytössä digitaalinen piano. Myös omien soitinten käyttö on mahdollista. Soittohuoneen voi varata käyttöönsä kirjaston neuvonnasta 📞 08 6155 2423.

Kangasala
Keskusaukio 2
36200 Kangasala
📞 050 4121 617

Musiikki- ja taideosastolla ovat aikuisten elokuvat, taidekirjat ja musiikkiaineisto; kirjat, nuotit, musiikkiäänitteet ja -DVD-levyt. Järjestämme näyttelyitä, konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia ja muita tapahtumia.  Autamme sinua löytämään aineistoa työhön, opiskeluun, harrastuksen tueksi tai huvin vuoksi.

Voit kuunnella musiikkia, soittaa pianoa tai lainata ukulelen. Lasten ja nuorten osastolla on monipuolinen valikoima lastenmusiikkiäänitteitä ja -nuotteja.

Kauniaisten kirjasto | Grankulla bibliotek
Thurmaninaukio 6
02700 Kauniainen
📞 050 4116 514
Verkkokirjasto Helmet Musiikki

Kysy Jarkolta

Kauniaisten Helmet-verkkosivuilta voit lukea kirjaston kävelevän musiikkiensyklopedian Jarkko Nuutilan suosituksia. Jarkko ratkaisee musiikilliset pulmasi.

Varaa aika etukäteen 📞 050 4116 504, ja kerro tarvitsetko opastusta laitteen käyttöön. Digitointi vie yhtä paljon aikaa kuin nauhan katselu. Käytettävissä on myös adapteri VHS-C -kaseteille.

Kemi
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi
📞 016 258 253

Digitointi: äänitteet ja VHS-DVD -digitointi.

Kempele
Zeppelinintie 1
90450 Kempele
📞 050 3169 408

Keravan kirjasto
​Paasikivenkatu 12
04200 Kerava
Musiikki ja elokuvat:
kirjastonhoitaja Päivi Rautavuori 📞 040 3184 504

Kirkkonummi | Kyrkslätt
Tallinmäki 2
02400 Kirkkonummi
Media ja musiikki 
erikoiskirjastonhoitaja Jyrki Valto
📞 040 1269 400

Kokkola | Karleby
Isokatu 3
67100 Kokkola
📞 040 806 5123
Verkkokirjasto Webbibliotek Anders Musiikki

Digitointi.

Kotkan pääkirjasto
Kirkkokatu 24
48100 Kotka
Verkkokirjasto Kyyti | Musiikki ja elokuva

Kotkan pääkirjastossa on musiikin ja kuvan editointitila. Kysy digitointi- sekä editointimahdollisuudesta pääkirjaston tietopalvelusta, 📞 05 2344 570 tai kirjasto@kotka.fi

Kouvolan pääkirjasto
Salpausselänkatu 33
45100 Kouvola
Musiikin informaatikko Nina Tuominen: nina.tuominen@kouvola.fi

Mediamaja (soittimia, äänitysstudio, musiikin ja kuvan editointi, avustavaa henkilökuntaa).
Mediamajassa voi digitoida dia-kuvat, C-kasetit ja vinyylilevyt. Digitoimaan voi tulla ilman ajanvarausta, mutta kannattaa soittaa etukäteen, 📞 020 615 6089
VHS-nauhojen digitointi: Ajanvaraus digipisteeseeen tehdään palvelutiskiltä tai puhelimitse 📞 020 6155 232.
Huom! Kyyti-kirjastoilla on yhteinen musiikin sivusto, joten tämän Kouvolan linkin alta löytyvät myös Hamina, Iitti, Kotka, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Kuopio
Musiikki ja kielet
Maaherrankatu 12, 1. kerros
PL 157
70101 Kuopio

📞 044 7182 325, tietopalvelu

Kuopio-kirjastonmusiikkipalvelut-2022Tapahtumat

Musiikkiosasto järjestää maksuttomia, kaikille avoimia konsertteja ja musiikkitapahtumia kirjastossa. Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Ota yhteyttä 📞 044 7182 326, laura.airaksinen@kuopio.fi.

Tapahtumatiedot ja musiikkivinkit löytyvät verkkokirjaston musiikkisivulta.

Soitto- ja musiikinkuunteluhuone

Huoneessa on digitaalinen piano. Huonetta tta voi käyttää omatoimiseen soitto- ja lauluharjoitteluun sekä musiikin kuuntelemiseen.

Soittoajan voi varata musiikkiosaston tietopalvelusta 📞 044 7182 325.

Teknisiä tietoja soittohuoneen pianosta:

 • Merkki: Roland HP203
 • 88-koskettiminen multisamplattu pianosoundi, pianoresonanssi
 • PHA II –koskettimisto (laajempi dynamiikka-alue)
 • Escapement (akustisen pianon koskettimistotuntuma)
 • Portaaton pedaali
 • USB-liitäntä (MIDI)
 • Kuulokeliitäntä

Kuunteluhuoneessa käytettävissä LP-, CD- ja kasettisoitin sekä videot ja DVD-soitin. Myös osastolla on laite musiikinkuuntelua varten.

Soitinlainaus
Kuopion pääkirjasto

 • 5-kielinen kantele
  • Kantelepaketissa mukana pehmustettu kantopussi ja viritysmittari
  akustinen kitara
  • teräskielinen
   Kitarapaketissa mukana pehmustettu kantopussi ja viritysmittari
  vasenkätinen akustinen kitara
  • teräskielinen
  bongorummut
  • Bergen
  cajonguitalele
  • Yamaha
  klassinen kitara
  • täysikokoinen klassinen kitara Yamaha C40Avasenkätinen täysikokoinen klassinen kitara Yamaha C40A
   • Kitarapaketeissa mukana pehmustettu kantopussi ja viritysmittari.
  rytmikassi
  • kasseissa 4 rytmisoitinta: marakassi, guiro, varsikulkuset, rytmikapulat
  ukulele
  • Mahalo MR1, oikeakätinenMahalo MR1, vasenkätinenOrtega RU5 Concert
 • Kurikan pääkirjasto
  Seurapuistikko 2
  61300 Kurikka
  📞 044 7231 015

  Mediapaja (äänitteiden ja kuvatallenteiden monipuolinen digitointi, Sound Forge) sekä Kurikan pääkirjastossa että Jurvan kirjastossa.

  Lahden pääkirjasto
  Kirkkokatu 31
  15140 Lahti
  Media- ja musiikkipalvelut/asiakaspalvelu: 📞 044 4163 517

  Kaksi pianonsoittohuonetta, äänitysstudio ja musiikin digitointi. Pelihuoneessa on myös musiikkiaiheisia pelejä (Singstar, Rocksmith).

  Pianohuone

  Lahden pääkirjaston musiikkialueella on kaksi pianohuonetta. Huoneen voit varata enintään kahdeksi tunniksi päivää kohti, ja varauksia voi olla voimassa yksi kerrallaan.

  Äänieristetyissä huoneissa voit harjoitella pianonsoittoa tai soittaa omalla soittimellasi. Huoneista toinen on isompi, joten muista mainita mikäli tarvitsette hieman enemmän tilaa. Metronomin saat käyttöösi asiakaspalvelusta.

  Piano- tai kuunteluhuoneen voit varata paikan päällä tai puhelimitse numerosta 044-4163 517.

  Pelihuone

  Lahden pääkirjaston musiikkialueen pelihuone on avoinna päivittäin pääkirjaston aukioloaikoina. Huonetta voi käyttää korkeintaan 5 henkilöä kerrallaan, ja peleihin voi osallistua pelistä riippuen 1–4 pelaajaa. Pelejä on tarjolla kaikenikäisille. Pelihuoneessa noudetaan lain mukaisia ikärajoja. Pelihuoneen voi varata enintään kahdeksi tunniksi päivää kohti, ja varauksia voi olla voimassa yksi kerrallaan.

  Tilavaraukset

  puh. 044-4163 517
  tai henkilökohtaisesti musiikkialueen asiakaspalvelusta

  Pelikonsolit

  • Xbox One
  • PlayStation 4
  • Nintendo SNES Classic Mini

  Lisätarvikkeet

  Xbox One Kinect -liiketunnistinsensori

  Studio

  Lahden pääkirjaston musiikkialueen äänitysstudio antaa käyttäjälleen työkalut oman musiikin säveltämiseen ja äänittämiseen. Studiossa voi myös äänittää esimerkiksi puhetta tai muuta ääntä.

  Äänittämisessä käytettävään tietokoneeseen on asennettu kolme erityylistä äänitysohjelmaa, jotka vastaavat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tämän lisäksi koneesta löytyy useita virtuaali-instrumentteja, joita voi vapaasti hyödyntää.

  Pääset studioharrastuksen alkuun ilman mitään omia laitteita, mutta voit tuoda mukanasi esimerkiksi sähkökitaran tai -basson.

  Studion äänitysohjelmat:

  Steinberg Cubase 8 Artist
  Image-Line FL Studio 12
  Steinberg Sequel 3

  Studion äänityskäytössä toimii Windows-pohjainen PC, joka on mitoitettu tehoiltaan äänityskäyttöön soveltuvaksi.

  Äänikortti: Focusrite Scarlett 2i2

  Monitorit: KRK RoKit RP5 G3

  Focusrite CM25 – laajakalvomikrofoni
  Shure SM58-laulumikrofoni
  Focusrite HP60 – studiokuulokkeet
  Line6 Mobile Keys 49 – midikoskettimisto
  SE Electronics Project Studio Reflexion Filter
  Popfiltteri

  Tämän lisäksi musiikkialueelta löytyy harrastehuoneisiin lainattava akustinen Ibanez AW3000 – kitara, jonka voit lainata myös studioon äänitystä varten. Kysy kitaraa musiikkialueen asiakaspalvelusta.

  Voit varata studion käyttöösi paikan päällä tai soittamalla numeroon 044-4163 517. Studion käyttämiseen tarvitsen oman kirjastokortin. Studion ensimmäinen käyttökerta on opastettu, jonka jälkeen voit työskennellä omatoimisesti. Studion voit varata enintään kolmeksi tunniksi päivää kohti, ja varauksia voi olla voimassa yksi kerrallaan.

  TV-huone

  Lahden pääkirjaston musiikkialueen TV-huoneessa voit katsoa elokuvia, TV-sarjoja tai konsertteja ja kuunnella musiikkia vinyylisoittimella. Elokuvat on mahdollista katsoa myös 3D:nä. Voit katsoa huoneessa myös TV-ohjelmia. TV-huone on avoinna päivittäin pääkirjaston palveluaukioloaikoina. Voit katsoa omia elokuviasi tai lainata katsottavaa kirjaston kattavasta kokoelmasta. Huoneessa noudatetaan lain mukaisia ikärajoja. Huoneen voi varata elokuvan tai konsertin keston ajaksi.

  Huoneen laitteisto
  Samsung 3D-televisio
  Denon Blu-Ray-soitin
  Denon vahvistin
  Jamo 5.1 äänentoistojärjestelmä
  Audio-Technica AT-LP120 – vinyylisoitin

  Paikan päällä katsottavat 3D-elokuvat:

  • The Adventures of Tintin, the Secret of the Unicorn
  • Edge of Tomorrow
  • Itse ilkimys 2
  • Näin koulutat lohikäärmeesi 2
  • Percy Jackson, Sea of Monsters
  • Salainen valtakunta
  • Walking with Dinosaurs
  • X-Men, Days of Future Past

  Varaukset
  p. 044-4163 517
  tai  musiikkialueen asiakaspalvelusta

  Katso myös Digitointi ja editointi.

  Lappeenranta
  Vapaudenaukio 47
  53101 Lappeenranta
  📞 05 6162 342

  Musiikkisalissa voit soittaa pianoa tai omaa instrumenttia, varaa tila musiikkiosastolta. – Digipaja (äänitteet, VHS, videoiden editointi).

  Lieksan pääkirjasto
  Urheilukatu 4
  81700 Lieksa
  Musiikkiosasto | Lehtilukusali
  📞 040 1044 135
  Vaara-kirjastojen musiikkisivu Finnassa

  Lohjan pääkirjasto
  Karstuntie 3
  08100 Lohja
  Musiikki: kirjastonhoitaja Leena Siitonen
  📞 044 3691 373

  Lainaus, lainojen uusinnat ja varaukset palveluaikana 📞 044 3691 477

  Mikkelin pääkirjasto | Musiikki
  Raatihuoneenkatu 6
  50101 Mikkeli
  Musiikki, DVD:t ja nuorten aineisto (2.krs) 📞 040 129 4232

  Musiikkipalvelut, -tapahtumat- ja aineistot

  Pääkirjaston 2. kerroksessa musiikki- ja nuortenosastolla on monipuolinen kokoelma musiikkiäänitteitä ja -tallenteita sekä nuotteja, musiikkikirjoja
  ja -lehtiä. Pääkirjaston lastenäänitteet löytyvät lastenosastolta. Myös muissa Mikkelin kaupunginkirjaston toimipisteissä on musiikkiaineistoja.

  Pääkirjastolla kokoontuu klassisen musiikin ystäville Taidemusiikkiklubi, jota vetää Sirkka-Liisa Huuhtanen.

  Avoin lava puolestaan on sinulle, joka haluat esiintyä, oli esityksesi sitten musiikkia, näytelmää tai runoutta.

  Nurmijärven pääkirjasto
  Punamullantie 1
  PL 47
  01900 Nurmijärvi
  Musiikkiosasto ? 040 3172 502

  Nurmijärven Kirkonkylän kirjastotalo avattiin lainaajille vuonna 1984. Pääkirjaston tiloissa ovat Galleria Ville, Aleksis Kivi-huone kokoelmineen, lehtisali, käsikirjasto ja musiikkiosasto.

  Oulu
  Kaarlenväylä 3
  90100 Oulu
  📞 08 5584 7352

  Oulun pääkirjaston musiikkiosaston studiohuoneessa voi soittaa sähköpianoa. Voit varata soittoajan täältä. Studiohuoneessa voi myös kuunnella musiikkia. Kuuntelusoitin toistaa CD-, SACD- ja DVD-Audiolevyjä. Voit kuunnella myös vinyylilevyjä ja C-kasetteja. Varaa kuunteluaika täältä.

  Musaopas kartoittaa toiveesi ja valitsee sinulle esimerkiksi 5–10 CD-levyä, nuottia tai kirjaa tai lähettää sähköpostiisi suosituslistan. Musaoppaaseen pääsee musiikin kotisivulta.

  Pohjoista musiikkia on Oulun kaupunginkirjaston tuottama monipuolinen sivusto, joka esittelee oululaisia säveltäjiä ja kuoroja sekä Oulun seudun rockin, jazzin ja viihdemusiikin lähihistoriaa.

  Äänitteiden digitointityöasema on pääkirjaston musiikkiosastolla. Siellä voi digitoida C-kasetteja ja LP-levyjä CD-levylle. Musiikkiosastolla voi digitoida myös VHS-videokasetteja.

  Parkano

  Digitointi: VHS- ja C-kasetit, vinyylilevyt, paperit, paperikuvat, negatiivit ja diakuvat.
  Laitteet omistaa Petäjä-opisto (paikallinen kansalaisopisto), mutta tilat ja tilavaraukset hoitaa kirjasto. Kansalaisopistolla silloin tällöin opastustunteja laitteiden käyttöön, kirjaston henkilökuntakin neuvoo. 📞 03 4433 560 tai 📞 044 7865 560.

  Pieksämäen pääkirjasto | Musiikki
  Savontie 13
  76100 Pieksämäki
  Musiikki | Ritva Malinen 📞 044 7995 305

  Pääkirjaston Poleenin musiikkiosasto sijaitsee kirjaston 2. kerroksessa.

  Musiikkiosastolla on äänitteitä, musiikkikirjoja, -lehtiä ja -DVD-levyjä (myös karaokelevyjä), nuotteja ja musiikin hakuteoksia.

  Musiikkiosastolta löydät:

  • lainattavat CD-levyt, nuotit, soitonoppaat, musiikkikirjat ja lehdet
  • musiikkilehdet
  • musiikin kuuntelupiste

  Musiikin DVD:t on sijoitettu 1. kerrokseen. Pääkirjaston lasten musiikkimateriaali on lasten- ja nuortenosastolla Poleenin 1. kerroksessa. Paikallisen kokoelman lisäksi käytössäsi ovat Lumme-kirjastojen musiikkikokoelmat.

  Kotiseutuaineistoa on jonkin verran kotiseutukokoelmassa. Jos kotonasi pyörii tarpeettomia paikallisten muusikoiden tuotoksia, voit lahjoittaa ne kirjastolle täydentämään kotiseutukokoelmaamme.

  Lähikirjastoissa Jäppilässä, Virtasalmella ja Naarajärvellä on omat musiikkikokoelmansa. Musiikkiaineistoa on myös kirjastoauto Rietrikin mukana.

  Pirkkala

  Digitointi: Ensimmäisellä kerralla sovi opastus puhelimitse tai käymällä paikan päällä pääkirjastossa, 📞 050 4350 262, Merja Rostila.
  Asiakkaiden käytössä on digitointiasema, jolla voi digitoida sekä editoida filminegatiiveja, dioja, paperikuvia, videoita (myös beta!), LP-levyjä, C-kasetteja ja kelanauhoja. Ohjelmia ovat Audacity, Photoshop ja Premiere Elements.

  Käytössä on myös Sonyn tallennin, jolla voi digitoida 8 mm ja Hi8 videokasetteja. Varaukset pääkirjastoon 📞 03 5652 4646 tai netin kautta http://www.eb2.dpg.fi/pirkkala.

  Videoiden siirto DVD:lle onnistuu myös suoraan siirtämällä. Laite sijaitsee pääkirjaston lukutilassa ja on vapaasti varattavissa E-bookingista (videokasettien siirto DVD:lle) neljäksi tunniksi kerrallaan.

  Kaitafilmit: Käytössäsi on nyt myös kaitafilmiasema, jossa voit digitoida 8 mm:n kaitafilmejä sekä editoida niitä halutessasi. Mikäli sinulla on äänifilmiä, voit siirtää vain kuvan, ääni ei tässä järjestelmässä siirry! (E-bookingissa osasto on x-kaitafilmin digitointi. Tilan voi varata 6 tunniksi kerrallaan!)

  Pori
  Gallen-Kallelankatu 12
  28100 Pori
  📞 044 7015 822 ja 📞 044 7105 823

  Lehti- ja musiikkiosasto Lehmus
  Pääkirjaston soitinlainaus alkaa syyskuussa 2019. Jos soittimen virittämiseen tai alkeisopastukseen tarvitsee apua, voi henkilökohtaisen opastuksen varata numerosta 044 7015 824
  Digitointihuone, jossa voit digitoida äänilevyjä, C-kasetteja ja VHS-kasetteja

  Porvoon pääkirjasto
  Papinkatu 20
  06100 Porvoo
  Taide- ja musiikkiosasto 📞 019 5202 430

  Raasepori
  Ekenäs bibliotek | Tammisaaren kirjasto
  Helle-kirjastot
  Raseborgsvägen 8 | Raaseporintie 8
  10600 Ekenäs | Tammisaari
  📞 019 2892 950

  Ekenäs bibliotek är en del av Raseborgs stadsbibliotek. Tammisaaren kirjasto on osa Raaseporin kaupunginkirjastoa.

  Raision kaupunginkirjasto
  Eeronkuja 2, toinen kerros
  21200 Raisio
  Musiikki ja taide 📞 044 7971 676
  Verkkokirjaston musiikkisivu
  Facebook Musasto

  Digitointi: LP-levyt CD-R -levylle, VHS-nauhat DVD-levylle, valokuvat ja skannaus muistitikulle.
  Neuvonta ja ajanvaraukset: 📞 044 7971 676 ja 📞 02 4343 255.

  Raision pääkirjaston musiikki- ja taideosasto on mukana Vaskin musiikkikirjastoblogi Musaston toimitustyössä, yhdessä ja Turun kirjaston kanssa.

  Riihimäki
  Kauppakatu 16
  11100 Riihimäki
  Musiikkiosasto, Olli Setälä
  📞 019 758 4680

  Musiikkiosasto löytyy kirjaston yläkerrasta Pikkusalista. Osastolla on monipuolinen äänite-, nuotti- ja kirjakokoelma.

  Osa musiikiaineistoista on kirjaston varastossa. Varastoidun aineiston saa käyttöön pyytämällä lainaustoimistosta. DVD- ja Blu-ray-levyt sekä karaoket löytyvät Alasalista. Soitonopas-DVD:t ovat musiikkiosastolla.

  Kotikoneiltaan asiakkaat voivat käyttää maksutta musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia ja Rockway.fi-verkkopalvelua, josta voi lainata musiikkikursseja.

  Musiikin tietopalvelua ja kaukolainoja hoitaa aikuistenosaston tietopalvelu 📞 019 7584 678, kirjasto@riihimaki.fi.

  Kirjaston Alasalissa on digitointihuone Muuntamo, jossa asiakkaat voivat itsepalveluna ja maksutta digitoida VHS-tallenteita, LP-levyjä, c-kasetteja, dioja, negatiiveja ja valokuvia.

  Muuntamoon ennakkovaraus on aina pakollinen: 📞 019 7584 681, lainaustoimisto@riihimaki.fi.

  Alasalista löytyy myös äänieristetty pianohuone, jota voi käyttää soittoharjoitteluun. Huoneessa on piano ja nuottiteline. Varaukset: 📞 019 7584 681, lainaustoimisto@riihimaki.fi.

  CD-levyt

  Riihimäen pääkirjastossa on saatavilla on noin 18 000 CD-äänitettä. Lastenmusiikki on sijoitettu lastenosastolle. CD-levyjen normaali laina-aika on neljä viikkoa. Uutuuksilla laina-aika on kaksi viikkoa. Muista tarkistaa laina-aika eräpäiväkuitista! Levyjä säilytetään myös varastossa, joten jos et löydä etsimääsi, kysy henkilökunnalta.

  DVD- ja Blu-ray-levyt

  Kuvatallenteina saatavilla on musiikkivideoita, konserttitaltiointeja, oopperaa, karaoke-videoita, musikaaleja, dokumentteja ja soitonopetusvideoita. DVD- ja Blu-ray-levyt soitonoppaita lukuun ottamatta löytyvät kirjaston Alasalista.

  Nuottijulkaisut

  Nuotteja ja partituureja eri musiikinlajeille, soittimille, äänille ja kokoonpanoille on kaikkiaan noin 8 000 nimekettä. Nuotteja on myös varastossa, joten kysy henkilökunnalta, jos et löydä etsimääsi.

  Soiton- ja laulunoppaat

  Oppaita on painettuna ja DVD:llä kaikille käytetyimmille instrumenteille.

  Musiikkikirjat

  Musiikkikulttuuria eri tavoin käsitteleviä tietokirjoja, muistelmia ja hakuteoksia. Kirjoja on myös paljon varastoituna. Kysy siis henkilökunnalta, jos et löydä etsimääsi.

  Lehdet

  Musiikkilehdet ovat Riihimäen kirjaston lehtisalissa. Lehtien tavallinen laina-aika on 28 vuorokautta, uutuuslehdillä 14 vuorokautta. Uusinta numeroa ei voi lainata. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta musiikkilehtiä säilytetään neljä vuotta. Kirjasto pitää yllä myös linkkilistaa musiikkiaiheisista verkkolehdistä ja sivustoista.

  LP-levyt

  Riihimäen kirjaston kokoelmiin kuuluu yli tuhat LP-levyä, joista suurin osa on kirjaston varastossa. LP-levyillä on pääasiassa taide- ja kansanmusiikkia.

  Muista myös Ratamo-varasto

  Ratamo-kirjastoilla on yhteinen varasto, jonne on valikoidusti siirretty vanhoja ja vähänlainattuja CD-levyjä, joita ei ole haluttu poistaa
  lopullisesti. Verkkokirjaston saatavuustiedoissa Ratamo-varastossa olevat levyt näkyvät Nurmijärven pääkirjaston kohdalla sijainnilla Ratamo-varasto.

  Varastosta levyjä voi tilata ilmaiseksi kaikkiin Ratamo-kirjastojen toimipisteisiin. Jos haluat tilata levyn, tee siihen varaus verkkokirjastossa tai pyydä tilausta kirjastosi asiakaspalvelusta. Kun noudat levyn, pyydä asiakaspalvelijaa poistamaan tiedoistasi järjestelmän automaattisesti antaman 2 €:n Ratamo-maksun.

  Rovaniemi
  Jorma Eton tie 6
  96100 Rovaniemi
  Musiikkikirjasto 📞 050 3151 488 ja
  erikoiskirjastonhoitaja Marko Niemelä 📞 040 5614 936 

  Rovaniemen kirjasto palvelee  musiikin ystäviä kaikissa toimipisteissään. Kirjaston laajasta musiikkivalikoimasta voit lainata äänitteitä, kuvatallenteita, nuotteja ja soitonoppaita, musiikkikirjallisuutta sekä musiikkialan lehtiä.

  Valtaosa kirjaston musiikkiaineistosta on sijoitettu pääkirjaston kellarikerroksessa sijaitsevaan Musiikkikirjastoon, joka on musiikkiaineistoon ja musiikin tiedonhakuun erikoistunut osasto.

  Musiikkikirjastossa voit lukea lehtiä, kuunnella äänitteitä ja katsella DVD- ja VHS-tallenteita käyttölupien niin salliessa. Internet-selailuun on kaksi tietokonetta (20 min/asiakas jonotusperiaatteella) sekä yksi tietokantojen selailuun tarkoitettu tietokone.

  Kirjastosta löytyy laitteisto VHS-videoiden, C-kasettien ja LP-levyjen digitointia varten.
  Tilanvarauksen voi tehdä vahtimestareilta 📞 050 3151 492.

  Kirjaston asiakkaiden käytössä on laaja internetissä toimiva Naxos Music -sivusto, johon kirjautuminen tapahtuu kotona kirjastokortin numerolla. Tarjolla on Naxos Music Library, Naxos World Music, Naxos Music Library Jazz ja Naxos Video Library.

  Kirjastorokki

  Rovaniemen Musiikkikirjasto toimii elävän musiikin tapahtumien järjestäjänä. Perinteinen Kirjastorokki on soinut kaksi kertaa vuodessa jo yli 20 vuotta. Seurakseen Kirjastorokki on saanut myös Kirjastometallin ja muita eri artistien ja yhtyeiden esiintymisiä kirjastossa sekä kulttuuritalo Wiljamissa. Musiikkikirjaston henkilökunta antaa mielellään lisätietoa eri tapahtumista.

  Musiikkikirjastoon voi tulla  ryhmäkäynnille, niistä kannattaa kuitenkin sopia henkilökunnan kanssa. 

  Salo
  Vilhonkatu 2
  24100 Salo
  Pääkirjaston musiikkiosasto 📞 02 7784 953
  musiikkiosasto.​kirjasto​@​salo.​fi​
  Vaski-verkkokirjaston musiikkisivu

  Pääkirjastossa sijaitsee Salon kirjastojen ainoa musiikkiosasto. Musiikkiosastolta löydät musiikkitallenteita, nuotteja sekä tietoa musiikista. Voit myös kuunnella musiikkia tai soittaa sähköpianoa musiikkihuoneessa.

  Henkilökunta
  Liisa Lehtikangas
  musiikkiosaston esimies

  Niina Nurmi
  erikoiskirjastovirkailija

  Mari Jokinen
  kirjastovirkailija

  Savonlinna
  Pääkirjasto Joeli | Musiikkiosasto
  Asemantie 5
  57100 Savonlinna
  Musiikin palvelupiste Intro 📞 044 4174 431

  Pääkirjasto Joelin toisessa kerroksessa sijaitsevalta musiikkiosastolta löytyy kaupungin monipuolisin valikoima

  • musiikkiäänitteitä (CD- ja LP-levyjä)
  • nuotteja, partituureja, soitonoppaita
  • musiikkikirjallisuutta
  • musiikkilehtiä
  • DVD- ja Blu-ray-levyjä (mm. rock-konsertteja, oopperaa, musikaaleja, karaokea)

  Lasten musiikkiaineisto on sijoitettu Joelin lasten- ja nuortenosastolle.

  Musiikin harjoittelu- ja digitointitila Kaiku

  Aineiston lainaamisen lisäksi musiikkiosastolla voit kuunnella musiikkia, lukea musiikkialan lehtiä tai musisoida tai digitoida Kaiku-tilassa, joka on varattavissa etukäteen. Intro-palvelupisteestä 📞 044 4174 431 on mahdollisuus saada henkilökohtaista opastusta tiedonhakuun ja kirjaston käyttöön.

  Seinäjoki

  Digitaalinen piano. – VHS-DVD -digitointi.
  Soittohuone Pommari, jossa instrumentteja koko bändille. Pommarissa on käytettävissä elektroakustinen kitara, kaksi sähkökitaraa ja basso vahvistimineen, rummut, kahdet kosketinsoittimet, kolme mikrofonia sekä mikseri ja kahdet kaiuttimet. Soittohuoneen voi varata Apilan alakerran musiikkiosastolla, 📞 06 416 2428. Varaamiseen tarvitaan voimassaoleva Seitti-kirjastokortti.

  Tammisaaren kirjasto | Ekenäs bibliotek 
  Raaseporintie 8 | Raseborgsvägen 8
  10600 Tammisaari | Ekenäs
  ? 019 2892 950

  Tammisaaren kirjasto on osa Raaseporin kaupunginkirjastoa. Ekenäs bibliotek är en del av Raseborgs stadsbibliotek.

  Tampereen pääkirjasto Metso
  Musiikki ja lehdet
  Pirkankatu 2
  331010 Tampere
  📞 040 8064 918
  Verkkokirjasto PIKI Musiikki
  Metson musiikki ja lehdet Facebook
  Metson musiikki ja lehdet Instagram
  Metson musiikki ja lehdet Issuu
  Metson musiikki ja lehdet Twitter

  Varattavat palvelut osoitteesta https://netloan.tampere.fi tai puhelimitse.

  • Musiikkihuone 1 • akustinen piano, CD-soitin, mahdollisuus oman laitteen kytkemiseen kaiuttimiin miniplugilla
  • Musiikkihuone 2 • akustinen piano, CD-soitin, mahdollisuus oman laitteen kytkemiseen kaiuttimiin miniplugilla
  • Rockway-huone • sähkökitara, elektroakustinen kitara, sähköbasso, ukulele, sähkörummut, MIDI-kontrolleri. Rockway-soitonopetuspalvelun videot käytettävissä huoneessa rajoituksetta. Ohjelmistot: Logic Pro
  • Soundi -harrastustila • äänitysstudio, jossa käytettävissä valikoima äänityslaitteistoa, mikrofoneja, sampleri ja soittimia (mm. oikea- ja vasenkätiset kitarat ja -bassot). Ohjelmistot: Logic Pro
  • Visio -harrastustila • monitoimitulostin (tietokone, suurkuvatulostin, juliste- ja valokuvapaperi, tarra. lämpösiirtomateriaali, lämpöprässi), mediatyöpiste (tietokone, piirtopöytä, pinssikone, tulostin)

  Muut palvelut

  • Digipiano
  • Kuuntelupaikat: CD-soittimet (3 kpl), vinyylilevysoitin
  • musiikkiaineistot lasten aineistoja lukuun ottamatta: kirjat, nuotit, partituurit, CD-levyt, vinyylit, DVD- ja BluRay-levyt, C-kasetit, lainattavat soittimet, kannettava tallennin, viritysmittarit
  • asiakaskoneet (3 kpl)
  • asiantunteva musiikin tietopalvelu

  Lainattavat soittimet

  Akustinen kitara
  Vasenkätinen akustinen kitara
  Banjo 
  Cabasa (pieni)
  Cajon (matkamalli) 
  Djembe
  Guiro
  Kantele (viisikielinen)
  Kellopeli
  Mandoliini
  Sähköbasso
  Sähkökitara
  Tamburiini 
  Ukulele

  Soittimien varaukset, noudot ja palautukset tapahtuvat musiikkiosastolla. 

  Tapahtumat ja tilaisuudet

  Metson musiikki järjestää monenlaisia laadukkaita tapahtumia musiikin ystäville, usein yhteistyössä muiden musiikkitoimijoiden kanssa. Metso LIVE -konsertit striimataan livenä Youtube-kanavallemme, josta löytyy myös tallenteita aikaisemmista tapahtumista. Järjestämme myös musiikkivinkkausta koululaisille ja muille ryhmille.

  Tikkurila – Vantaa
  Lummetie 4
  01300 Vantaa
  Tilavaraukset ja tiedustelut: 📞 09 8392 3583
  Verkkokirjasto HelMet Musiikki

  Digitointihuone: VHS -> DVD,
  LP -> CD & mp3,
  C-kasetti -> mp3
  Aleksis-Sali: akustinen piano
  Studio

  Studiossa on mahdollista tallentaa ja editoida ääntä Cubase LE elements 6 ohjelmistolla. Kuvan ja videon editointiin Adobe Master Collection CS5 paketista löytyy ohjelmistot Photoshop sekä Premiere.

  Studion varustus
  PC pöytäkone, windows 7
  EMU 0404 USB ulkoinen äänikortti, 2 x xlr/plugi sisäänmeno
  Röde NT1-A mikrofoni
  Yamaha HS80M kaiuttimet
  Boss GT-001 guitar effects prosessor
  Ohjelmistot: Adobe Master Collection CS5, Cubase LE elements 6
  Tokai sähkökitara (lainataan erikseen)
  LP-soitin, CD-soitin, stereovahvistin

  Tikkurilan kirjaston musiikki- ja mediaosastolta myös kerrosta alempana sijaitsevan HelMet-musiikkivaraston nimekkeet.

  Tornion pääkirjasto
  Torikatu 2
  95400 Tornio

  Musiikkiosaston perällä on monitoimitila Monttu. Siellä voit kuunnella musiikkia tietokoneelta sekä lisäksi siellä onnistuu myös C-kasettien, CD-levyjen ja LP-levyjen kuuntelu. LP-levysoittimessa on myös digitointimahdollisuus (USB). Monttu on varattavissa henkilökunnalta kahdeksi tunniksi kerrallaan/per päivä.

  Asiakkaiden käytettävissä on piano. Lainattavissa on 5-kielinen kannel ja kaksi ukulelea.

  Esiintymislava Stage, jolla järjestetään elävän musiikin tapahtumia sekä lasten-ja nuortenosaston tapahtumia. Stagella on käytössään pienimuotoinen äänentoistolaitteisto ja valaistus.

  Turun pääkirjasto Musiikkiosasto
  Linnankatu 2
  Vanha kirjastotalo, toinen kerros
  20100 Turku
  📞 040 6323 207
  musiikki.kaupunginkirjasto@turku.fi
  Varaamo

  VaskiFinna-verkkokirjaston musiikkisivu
  Twitter Turun musiikkikirjasto
  Instagram Turun musiikkikirjasto

  Musasto Facebook ja blogi

  Soittohuone, jossa akustinen piano ja sähköpiano. Varaa aika Varaamosta.
  Soitinlainauksessa lainattavana mandoliini, banjo, sopraano- ja tenoriukuleleja, kanteleita, teräs- ja nylonkieliset akustiset kitarat.
  Stagella järjestetään erilaisia keskustelutilaisuuksia, konsertteja ja tapahtumia.

  Musiikin, videonauhojen ja kuvien digitointi:
  LP & kasetit -> CD.
  VHS -> DVD.
  Valokuvat, diat & negatiivit ja skannaukset muistitikulle.
  Varaa aika digitointiin musiikkiosaston neuvonnasta puhelimitse 📞 040 6323 207 tai sähköpostitse: musiikki.kaupunginkirjasto@turku.fi.

  Esittelyvideo Elämyksiä Turun kaupunginkirjaston musiikkiosastolla.
  Musiikki: Markus Myllykangas, ’Hän nukkuu puiden keskellä’
  Ohjaus: Janne Leimola
  Kuvaus: Aleksis Riehakainen
  Dronekuvaus: Teemu Kivinen
  Leikkaus: Janne Leimola ja Aleksis Riehakainen
  Käsikirjoitus: Kimi Kärki, Janne Leimola ja Aleksis Riehakainen

  Tuusulan pääkirjasto
  Autoasemankatu 2
  04300 Tuusula
  Neuvonta 📞 040 3143 444
  Musiikin verkkopalvelut

  Tuusulan pääkirjasto toimii kolmessa kerroksessa. Katutasolla sijaitsevat lasten ja aikuisten lainausosastot, lehtisali, ryhmätyötila ja asiakkaiden käytössä olevat tietokoneet ja muut laitteet. Tästä kerroksesta löytyvät kauno- ja tietokirjallisuus, äänikirjat ja DVD-levyt.

  Lasikattoinen lukusali sijaitsee kirjaston toisessa kerroksessa. Siellä ovat taide-, musiikki– ja liikuntakirjat, nuotit ja CD-levyt.

  Vaasan pääkirjasto
  Kirjastonkatu 13
  65100 Vaasa
  musiikki- ja taideosasto 📞 06 3253 565

  Digipiano.

  Valkeakoski
  Kauppilankatu 2
  37600 Valkeakoski

  Sivulta pääsee myös Valkeakosken kirjaston musiikkiosaston historiikkiin. Asiakaspalvelu: 📞 040 3357 055.

  Vantaa – Tikkurila
  Lummetie 4
  01300 Vantaa
  Tilavaraukset ja tiedustelut: 📞 09 8392 3583
  Verkkokirjasto Helmet Musiikki

  Tikkurilan musiikki- ja mediaosastolla voi kuunnella musiikkia itsenäisesti kuulokkeilla. Musiikki- ja mediaosastolla soitetaan musiikkia asiakastiloissa.

  Lummesali

  Tikkurilan kirjastotalossa sijaitseva Lummesali on Vantaan musiikkiopiston käytössä oleva konserttisali. Sali on ensisijaisesti musiikkiopiston opetuksen ja konserttitoiminnan käytössä. Musiikkiopiston loma-aikoina, erityisesti joulu- ja kesälomalla salia on mahdollista vuokrata ulkopuoliseen käyttöön. Vapaita aikoja voi tiedustella myös muinakin aikoina. Katso lisätietoja.

  Soittohuone | Aleksis-Sali

  Kirjaston Aleksis-salissa (kulku Musiikki- ja mediaosastolta) voi soittaa omilla instrumenteilla ja käytettävissä on akustinen piano.

  Kirjaston soittimet (ei kotilainaan)

  Musiikki- ja mediaosastolla on asiakkaiden käytettävissä oleva piano. Soittoaikaa voi varata musiikkiosastolta 📞 043 825 0963. Kirjaston piano on tarkoitettu henkilökohtaiseen harjoitteluun. Kirjaston pianoa ei saa käyttää soittotuntien antamiseen.
  Osastolla on sähkökitara ja kitaravahvistin, akustinen nylonkielinen kitara sekä sähköbasso ja bassovahvistin, joita voi soittaa musiikkiosastolla. Soittimia ei lainata kirjaston ulkopuolelle.

  Studio

  Varustelu kuvan ja äänen editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Kaikki Rockway-verkkokurssit.
  Varaukset 📞 043 8250 963.

  Studion varustelu
  PC pöytäkone
  Roland Studio-Capture ulkoinen äänikortti
  Röde NT1-A mikrofoni – Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni
  Yamaha HS80M -kaiuttimet

  Ohjelmistot
  Cubase 9 pro
  Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
  Ableton Live
  FL-studio
  Reaper

  Soittimet
  Ableton Push
  MIDi-koskettimet
  Tokai sähkökitara ja basso (lainataan erikseen)
  Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa)

  Mediatyöasema | Digipaja Dynamo

  Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -kuva- ja filmiskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai neuvonnasta 📞 043 824 8307.

  Äänitallenteiden digitointi

  Tikkurilan kirjaston musiikki- & mediaosastolla voit siirtää LP-levyt CD:lle tai muistitikulle. C-kasetit voit tallentaa mp3-muotoon. Palvelut ovat maksuttomia itsepalvelupisteitä. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa. Varaukset puh: 043 825 0963.

  Tikkurilan kirjaston musiikki- ja mediaosastolta myös kerrosta alempana sijaitsevan Helmet-musiikkivaraston nimekkeet.

  Vihdin kaupunginkirjasto | Pääkirjasto 
  Pisteenkaari 9
  03100 Nummela
  Musiikkiosasto: kirjastonhoitaja Erkki Hipponen 📞 044 7674 692

  Lainaus, lainojen uusinnat ja varaukset palveluaikana 📞 09 4258 3181

  Musiikkikirjastot.fi – musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.

  Kirjastojen musiikkisivuja