HS: Karaoke ja studiotilat suosiossa Vantaan Tikkurilan kirjaston musiikkiosastolla

Tikkurilan kirjasto Vantaalla tarjoaa mahdollisuuden laulaa karaokea. Musiikkiosaston karaokehuone on ollut aktiivisessa käytössä keväästä 2016.

Osana musiikkiosaston 2016–2017 kehittämishanketta käynnistetty kokeilu antaa käyttöön 300 000 raidan lauluvalikoiman. Kirjastopalvelun käyttökokemuksia avataan Iida Sofia Hirvosen verkkoartikkelissa Kirjaston entinen kuunteluhuone on nyt karaokehotelli – ”Päihteetön karaoke saanut valtaisan suosion” (Helsingin Sanomat, 15.8.2016).

Kehittämishanke jatkuu vuodelle 2017. Musiikkiosastolle suunnitellaan uutta sisustusta ja tilankäyttöä ottamalla huomioon asiakkaiden antama palaute. Tikkurilan kirjasto kehittää myös opiskelu- ja työtilojen tarjontaa.

HelMet-musiikkivaraston käyttö myös kasvussa

Musiikkikokoelmia on keskitetty avohyllyistä pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastojen (Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa) yhteiseen musiikkivarastoon Saundiholviin. HelMet-asiakkaat voivat varata musiikkivaraston aineistoa maksutta. Käyttö on kasvussa. Varastoaineistoa lainattiin vuoden 2015 aikana 17 % enemmän aineistoa edeltävään vuoteen verrattuna.

Tikkurilan kirjasto
Lummetie 4
Puh. 09 8392 2818

Tikkurilan kirjasto Facebook