Musiikkikirjastot.fi – musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.

Yleisten kirjastojen musiikkiosastot

Espoo

Espoo – Entressen kirjasto
Siltakatu 11
02770 Espoo
📞 09 8165 3776
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palvelujen varaus: Varaamo
Entressen Jukeboksi – jameja, Vinyyliklubi, Musahuone ja jukeboksi

Jukeboksi on Entressen kirjaston vieressä oleva kahvilamainen tila. Tila on ollut aiemmin tyhjillään eikä siihen koskaan tullut kahvilaa. Nyt tilaa hallinnoi Entressen kirjasto ja siellä järjestetään muun muassa lavatansseja ja tanssinopetusta, viikoittaiset yhteiset jammailusessiot (Old Man’s Tambourine Club) sekä Vinyyliklubi, jossa kuunnellaan ja keskustellaan musiikista. Jukeboksissa on esiintymislava tapahtumia varten. Tilasta löytyy myös soittohuone (Musahuone) sekä tietenkin jukeboksi, josta tila on nimensä saanut. Kirjaston yhteistyökumppanit voivat kysellä tilankäyttömahdollisuutta jukeboksi@espoo.fi

Tilaa ei ole mahdollista saada maksulliseen tai yksityiseen käyttöön.

Jukeboksista löytyvä Musahuone on äänen monitoimitila asiakkaille. Se toimii pienenä treenikämppänä, harjoitustilana ja nauhoitus-studiona. Tilasta löytyy sähkörummut, perinteiset rummut, sähkökitara ja bassokitara vahvistimineen, koskettimia unohtamatta. Tila on äänieristetty ja akustoitu, joten huoneessa pystyy nauhoittamaan laulua, soittoa, jopa rumpumikit löytyvät. Musahuoneesta löytyy karaokelaitteisto jolla voi harjoitella laulamista ilman ulkoista esiintymispainetta turvallisessa ympäristössä. Ensimmäisellä kerralla saat tarvittavan opastuksen tilan toimintaan ja laitteisiin.

Lue lisää ja varaa soittohuone tästä.

Lue lisää ja varaa karaoke tästä.

Espoo – Ison Omenan kirjasto
Suomenlahdentie 1
02230 Espoo
📞  09 8165 7723
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palvelujen varaus: Varaamo
Musiikkistudio ja Musapassi

Ennen ensimmäistä ajanvarausta sovi perehdytyksestä kirjaston henkilökunnan kanssa. 
Yhteystiedot: musa.omena@espoo.fi
📞 043 8253 790
Studion varaukset
Perehdytyksen voi käydä sopimassa kirjastossa musavastaavan kanssa (tai puhelimitse), joka on paikalla arkisin 12–19 ja la 12–18.
Musiikkistudio on äänieristetty tila. Studiossa on käytössä iMac 27” -tietokone ja Logic Pro X -äänitys- ja editointiohjelma. Voit tehdä mm. puhe-, laulu- ja instrumenttiäänityksiä, masteroida tai editoida äänityksiäsi hyödyntäen studion soittimia, ohjelmistoja ja laitteita.
Soittimet: sähköbasso Spector Legend 4 Classic, sähkökitara Tokai Les Paul LS 100F/CS, akustinen kitara Yamaha APX II
Laitteet ja ohjelmistot: AKAI MPK88, Native Instruments Maschine MK2 samplerityöasema, Native Instruments Komplete 10 -äänikirjasto, Yamaha THR 10 kitaravahvistin/etuaste.
Muut: mikrofonit, mikrofonitelineet, nuottitelineet, sohva, soittotuolit yms.
Rekisteröityminen käyttäjäksi ja varaukset | Musapassi: Asiakkaan kanssa tehdään musiikkitilojen (musiikkistudio ja soittohuone) käyttösopimus joko etukäteen tai ensimmäisen käyttökerran yhteydessä. Henkilöllisyystodistus ja kirjastokortti mukaan!
Sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä saa henkilökohtaisen Musapassin. Musapassin saa paperisena tai kuvatiedostona esim. mobiililaitteelle. Seuraavilla käyttökerroilla vartija (Palvelutorin pääinfotiskillä) päästää sisään tiloihin tarkistettuaan Musapassin, varauksen ja tarvittaessa henkilöllisyyden. Studion käyttöön annetaan lyhyt perehdytys perusasioista. Musavastaava voi auttaa ongelmatilanteissa. Musiikkistudio ja soittohuone ovat varattavissa myös yhdessä. Tällöin studio toimii tarkkaamona ja äänitys tapahtuu soittohuoneen puolelta. Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 3 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön. Musiikkistudion ikäraja on 15 vuotta. Studiossa saa olla korkeintaan 5 henkilöä kerrallaan.

Soittohuoneet ja Musapassi

Yhteystiedot
musa.omena@espoo.fi
📞 043 8253 790
Soittohuoneiden varaukset 
Soittohuone on äänieristetty tila. Voit harjoitella joko yksin tai yhdessä soittohuoneen soittimilla ja laitteilla. Tila toimii myös bändiharjoittelutilana. Voit myös tuoda mukanasi oman instrumenttisi.
Soittimet: piano, sähkökitara Tokai Stratocaster, sähköbasso Tokai Hardpuncher, akustinen kitara Tanglewood, sähkörummut Roland TD-11KW, syntetisaattori Roland FA-06
Vahvistimet ja muut laitteet: Kitaravahvistin Cube 40 GX, Bassovahvistin Warwick BC 80, Montarbo Duetto 12A aktiivikaiuttimet (400 W), Mikseri Proel M1622 (HAJONNUT, UUSI TILATTU)
Muut: mikrofonit, mikrofonitelineet, nuottitelineet, sohva, soittotuolit yms.
Rekisteröityminen käyttäjäksi ja varaukset: Asiakkaan kanssa tehdään musiikkitilojen käyttösopimus joko etukäteen tai viimeistään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä. Sopimuksen voi tehdä musavastaavan kanssa, joka on paikalla arkisin 11–19 ja lauantaisin 12–18. Henkilöllisyystodistus ja kirjastokortti mukaan!
Sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä saa henkilökohtaisen Musapassin. Musapassin saa paperisena tai kuvatiedostona esim. mobiililaitteelle. Seuraavilla käyttökerroilla vartija (palvelutorin pääinfotiskillä) päästää sisään tiloihin tarkistettuaan Musapassin, varauksen ja tarvittaessa henkilöllisyyden. Soittohuoneen käyttöön annetaan lyhyt perehdytys. Musiikkistudio ja soittohuone ovat varattavissa myös yhdessä. Tällöin studio toimii tarkkaamona ja äänitys tapahtuu soittohuoneen puolelta. Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 3 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön. Soittohuoneen ikäraja on 15 vuotta. 18 vuotta täyttänyt voi toimia vastuuhenkilönä nuoremmille käyttäjille.

Espoo – Sello
Leppävaarankatu 9
Kauppakeskus Sello
02600 Espoo
📞 09 8165 7615
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palvelujen varaus: Varaamo

Henkilökohtainen musiikkivalmentaja on palvelu sinulle, joka haluat ammattilaisen ohjausta kuunteluvalinnoissa, uuteen musiikkilajiin tutustumisessa tai haluat perehtyä syvemmin musiikin monipuoliseen maailmaan. Toiveesi kartoitetaan alkuhaastattelulla, minkä jälkeen valmentaja laatii sinulle oman kuunteluohjelman. Kerro toiveistasi Sellon kirjaston musiikkiosastolla, 📞 09 816 57607 tai sähköpostitse: sellonkirjasto@espoo.fi (laita otsikkoon sana musavalmentaja).

Soittimia Sellon musiikkiosastolla: Piano, flyygeli, urkuharmooni, sähköpiano, sähkökitara, elektroakustinen kitara, sähköbasso.
Soittohuoneissa on piano tai flyygeli ja urkuharmooni, lainaksi saa elektroakustisen kitaran ja kotiin lainaksi ukulelen (katso HelMetistä onko vapaana).
Digirummut ja midi-kosketinsoitin ovat studiossa, lainaksi myös sähkökitara, elektroakustinen kitara, sähköbasso.
Pointissa: elektroakustinen kitara ja akustinen bassokitara. Soittimia saa soittaa/kokeilla Pointissa tai musan soittohuoneissa.
Sellon Paja: Nuotinnusohjelma Sibelius, LP-levyjen, C-kasettien, kaitafilmien, kelanauhojen ja VHS-nauhojen digitointi ja paljon muuta.

VHS-DVD -digitointi
Digitointiin käytettävä laite on LG Digital DVD Recorder / VCR player combi RCT 699 H. Sillä voidaan digitoida tavallisia VHS-kasetteja sekä VHS-C -kasetteja. VHS-C -kasetit digitoidaan adapterin avulla. Lisäksi käytössä laite, jolla voi digitoida Video8 -nauhoja. VHS-digitointi tapahtuu katselunopeudella. Tallentamiseen voi käyttää DVD-R, DVD+R, DVD-RW tai DVD-RW -levyjä.
Kaitafilmien digitointi
Digitointiin käytetään joko Retro8- tai Reflecta Film Scanner -laitetta. Digitoida voi Super-8- ja Regular-8 – kaitafilmejä. Äänikaitafilmien ääniraitaa ei pysty digitoimaan Sellon kirjastossa. Skannauksen nopeus on noin 30 metriä tunnissa, joka vastaa noin kahta ruutua sekunnissa. Skannaukseen kannattaa varata aikaa kymmenenkertaisesti filmin kestoon verrattuna. Esimerkiksi 15 minuutin kelan digitointiin kuluu aikaa reilut kaksi ja puoli tuntia. Digitoitu filmi voidaan muuntaa joko elokuvatiedostoksi tai kuvasarjaksi (Vain Retro8-laittella). Tallentamista varten kannattaa varata joko ulkoinen kovalevy, isohko muistitikku (mielellään minimissään 16GB). Muistitikkujen ja ulkoiseten kovalevyjen kannattaa olla tiedostojärjestelmältään sellaisia, jotka pystyvät käsittelemään yli 4 GT kokoisia tiedostoja.
Kelanauhadigitointi
Kelanauhat nauhoitetaan tietokoneelle Studer A810 -nauhurilta Reaper-ohjelmaa käyttäen. Reaper ohjelmassa on myös monipuoliset editointi- ja miksausominaisuudet mm. kohinan poistoon. Tallentamista varten kannattaa varata muistitikku tai ulkoinen kovalevy.
LP-levyjen tai C-kasettien digitointi
Digitointiin käytettävä laite on TASCAM CC-222 SL MK 2. LP-levyjen ja C-kasetin digitointi tapahtuu kuuntelunopeudella. Tallentamiseen voi käyttää vain CD-R tai CD-RW -levyjä.
Nuotinnuskone Sibelius-ohjelma
MIDI-koskettimisto ja skanneri, jolla voi skannata nuotit editoitavaan muotoon.

Musiikkistudio: Logic Pro 9 / Logic Pro X, Universal Audio Apollo- äänikortti, iso- ja pienikalvoinen kondensaattorimikrofoni, midi-koskettimet, sähkörummut, sähköbasso, sähkökitara ja elektroakustinen kitara.

Ajanvaraus studion perehdytykseen: 📞 09 816 57 615.
Flyygelin, pianon, studion ja Roland-huoneen varauskalentereihin.

Espoo – Tapiola
Kaupinkalliontie 10
Kulttuurikeskus
02070 Espoo
📞 050 428 9392
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palvelujen varaus: Varaamo

Espoon Tapiolan kirjaston musiikkistudion ajanvaraus. Muiden kirjastojen käyttäjätunnukset eivät toimi Tapiolan studiossa. Ennen ensimmäistä ajanvarausta sovi perehdytyksestä kirjaston henkilökunnan kanssa. 

Jätä perehdytyspyyntö soittamalla 📞 050 4289 392. 

Studion laitteisto

Apple iMac Retina 5K -näytöllä

Logic Pro X -ohjelma

Äänikortti
Roland Studio-capture

Kosketinsoittimet
Korg SV-1 Stage Vintage sähköpiano
Akai MPK61 USB MIDI Keyboard controller

Kitarat
LTD sähkökitara
Martin & Co akustinen kitara
Fender Jazz bassokitara

Vahvistimet
Yamaha
VOX 40w

Lyömäsoittimet
Roland sähkörummut
Roland SPD-SX Sampling pad
Pearl Cajon -laatikkorumpu
Rhythm Tech cabasa

Samplerit
Maschine Studio -samplerityöasema

Mikrofonit
1 isokalvoinen laulumikrofoni
2 pienkalvoista mikrofonia

Kuulokkeet

Forssa
Wahreninkatu 4
30101 Forssa
📞 03 4141 5405
Forssan kirjasto on osa WahrenKeskusta.

Forssan kaupunginkirjasto kuuluu Louna-kirjastoihin, joilla on oma sivu musiikkipalveluille.

Musisoi itse

Soittohuone: Forssan kirjastotalon yläkerrassa on tila soittamisen ja laulamisen harjoitteluun. Huoneessa on piano. Akustisen kitaran saat käyttöösi kirjaston neuvonnasta. Voit ottaa mukaan myös oman soittimesi.
Varaa aika neuvonnasta joko puhelimitse 📞 03 4141 5405, sähköpostilla kirjasto@forssa.fi tai paikan päällä.

Digitointi

Ajanvaraukset 📞 03 4141 5405. Laitteisto Forssan kaupunginkirjastossa:

 • tallennin, jolla voi muuntaa LP-levyt ja C-kasetit CD-levylle
 • tallennin, jolla voi muuntaa VHS-videot DVD-levylle
 • työasema, jossa on Photoshop Elements -kuvankäsittelyohjelma ja jolla voi skannata paitsi valokuvia, myös dioja ja valokuvien negatiiveja + väritulostin
 • työasema, jossa Office-ohjelmat ja siihen yhdistetty mikrofilmin- ja kortinlukulaite, josta voi tulostaa tai tallentaa tiedostoksi + mustavalkotulostin

Laitteiden varauksia hoidetaan Forssan kaupunginkirjaston neuvonnassa 📞 03 4141 5405.

Hamina
Rautatienkatu 8
49400 Hamina
📞 05 749 4153

Haminan kirjasto kuuluu Kyyti-kirjastoihin, joilla on oma sivu musiikille ja elokuville.
VHS-DVD -digitointi: Haminan pääkirjastossa on mahdollista digitoida VHS-kasetit DVD-muotoon. Digitointi- ja opastusaikaa voi tiedustella kirjaston neuvonnasta 📞 040 199 1310.

Heinola
Kauppakatu 12
18100 Heinola
📞 03 8493 620

Heinolan kirjasto kuuluu Lastu-kirjastoihin, jolla on oma sivu musiikille.

Helmet-musiikkivarasto Saundiholvi – Tikkurila, Vantaa
Anna-Mari Rantala
Lummetie 4
01300 Vantaa
📞 09 8392 2818
Verkkokirjasto Helmet Musiikki

Vantaan Tikkurilan kirjaston kellarissa sijaitseva HelMet-musiikkivarasto, toiselta nimeltään Saundiholvi. Tekijänoikeudellisesti vapaan painetun aineiston maksuton tilaaminen PDF- tai JPG-muodossa. Massiivinen ja hyvin dokumentoitu kokoelma kaukopalvelun kautta kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä Helmet-alueen varauksina tai kaukolainana.

Helsinki

Helsinki – Itäkeskus
Kulttuurikeskus Stoa
Turunlinnantie 1
00900 Helsinki
📞 09 3108 5790
Verkkokirjasto HelMet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Helsingin Itäkeskuksen kirjaston musiikkiosastolla voi soittaa sähköpianoa kuulokkeita käyttäen. Palvelu toimii kirjastokortilla.
Ukulele saatavana kotilainaan, laina-aika kaksi viikkoa.
Voit lainata myös rytmikassin, joka sisältää triangelin, marakassit, guiron, rytmikapulat ja tamburiinin.

Helsinki – Kallio
Viides linja 11
00530 Helsinki
📞 09 3108 5753
Verkkokirjasto HelMet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Kallion kirjaston ylimmässä kerroksessa toimivat sekä lastenosasto että musiikkiosasto.

Helsinki – Keskustakirjasto Oodi
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Töölönlahdenkatu 4
00100 Helsinki
📞 09 3108 5000
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Helsingin Keskustakirjasto avattiin joulukuussa 2018. Kirjastossa on nuottikokoelma ja musiikkikirjallisuutta, mutta ei äänitekokoelmaa (Kirjasto 10:n äänitekokoelma sijaitsee Pasilan kirjastossa). Tulossa 2019: Musiikkistudiot ja soittohuoneet.

Helsinki – Myllypuron mediakirjasto
Kiviparintie 2
00920 Helsinki
📞 09 3108 5092
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo
Studio

Voit varata mediakirjaston studion Varaamosta.
Studiossa on seuraavat ohjelmat äänityöskentelyyn: Nuendo 5 (äänitys, miksaus) Sibelius 7 (nuotinnus) Reason 6 (äänitys, tuottaminen) Ableton Live 8 (äänitys, sampleri, DJ, tuottaminen) Adobe Audition 6.0 (editointi) Laitteita: Genelec RME Line6 Soundcraft Black Magic Audio Nord Stage Röde Shure

Äänitallenteiden digitointilaite vinyylilevyjen sekä C-kasettien tallentamisen CD-levylle
Tascam CC-SlMKII
vinyylisoitin Technics SL-1210MK5

VHS-DVD -digitointi
LG RCT689H

Skannaus
Tavallista skanneria sekä Epson Perfection V750 Pro -skanneri filmien, diojen ja valokuvien skannaamiseen.

Videoeditointi
Videoita voi editoida studion työasemalla. Kannettavia mediatietokoneita lainataan valvotusti videoeditointiin erilaisia tapahtumia tai koulutuksia varten, jos ne tapahtuvat Asukastalo Myllärin tai mediakirjaston tiloissa.

Pelihuoneet
Tilassa on Playstation 4. Tila on lukittu ja henkilökunta avaa oven pyydettäessä. Tilan käyttö on maksutonta ja maksimivarausaika tilaan on 2 tuntia, jos myöhästyt yli 15 min, niin varaus vapautetaan muiden käyttöön. Pelihuoneessa saa olla korkeintaan kaksi henkilöä kerrallaan. Tilan voi varata Varaamosta.

Helsinki – Pasilan kirjasto
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
📞  09 3108 5001
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo

Pasilan kirjaston musiikkosasto sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa. Syksyllä 2018 Pasilan kirjastoon siirrettiin Kirjasto 10:n LP- ja CD-äänitekokoelma.

Helsinki – Rikhardinkadun kirjasto
Rikhardinkatu 3
00130 Helsinki
📞 09 3108 5013
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo
Helsinki – Töölö
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Tilojen ja palveluiden varaus: Varaamo
Soittimet Töölön kirjastossa – Rumpu- ja pianohuone Terassilla

Digitaalinen piano – Terassin Rumpu- ja pianohuone: Yamaha Clavinova CLP-260 digitaalinen piano, jota voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Varattavissa 1–2 tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/.
Sähkörummut – Yamaha-sähkörummut, joita voit soittaa kuulokkeiden kanssa. Voit varata ajan tunniksi kerrallaan https://varaamo.hel.fi/.
Ukulele – Voit lainata Terassilta Diamond Head -sopraano-ukulelen kotiin, laina-aika kaksi viikkoa.
Kantele – Voit lainata Terassilta Salon 5-kielisen kanteleen kotiin, laina-aika kaksi viikkoa. Mukana myös viritystappi.

Hollolan pääkirjasto
Nuottikuja 2
15870 Hollola
📞 03 8803 270

Hollala kuuluu Päijät-Hämeen Lastu-kirjastoihin, joilla on oma sivu musiikille.

Hollolan pääkirjaston harjoitteluhuone Leijonaluola

Äänieristetty harjoitteluhuone, jonka varustukseen kuuluu

 • digipiano
 • sähkörummut
 • Apple Macbook Air, USB-audiointerface (Focusrite Scarlett 2i4), MIDI-keyboard, Roden studiomikrofoni, Mackien mikseri sekä Genelecin monitorikaiuttimet. Ohjelmistoina on Garageband ja FL Studio 20 Producer.
 • akustinen kitara, sähkökitara, sähköbasso + vahvistimet sähkökitaralle ja bassolle. Molemmissa vahvistimissa Direct Out suoraan äänitysmikseriin.
 • digitaalinen äänitysmikseri + tallentava CD-RW soitin.

Digipiano, sähkörummut, sähköbasso, digitaalinen äänitysmikseri ja vahvistimet sähkökitaralle ja -bassolle on hankittu testamenttilahjoitusvaroin.

Apple Macbook Air tarvikkeineen on saatu lahjoituksena Hollolan Lions Clubilta.

Musiikkihuoneeseen voit tuoda myös omia soittimia. Tilaa on niukalti, mutta ainakin duotyöskentely onnistuu hyvin. Maksuttoman huoneen voit varata käyttöösi joko kirjastossa käydessäsi tai puhelimitse 📞 03 8803 270.

Lainaustiskiltä voit halutessasi pyytää kirjastokorttia vastaan kannettavan CD-soittimen ja kuulokkeet levyjen kirjastokuuntelua varten.

Hyvinkää
Musiikin neuvonta 📞 019 4592 424
Hyvinkään kirjaston musiikkisivu
Käyntiosoite: Torikatu 5
Postiosoite: Kirjastopolku 2
05800 Hyvinkää
📞 019 4592 422

Lainattavissa

 • lähes 15 000 äänitettä
 • nuotteja, musiikkilehtiä ja kirjoja (kuten muusikoiden elämäkerrat)
 • konsoli- ja lautapelejä
 • karaoket ja muut musiikkia sisältävät DVD-levyt

Jos tarvitset apua aineiston etsimisessä tai löytämisessä, musiikkiosaston neuvonta auttaa mielellään! Katso tästä musiikin neuvonnan aukioloajat ja yhteystiedot. Musiikkiosastolta löytyy työasema, jolla voi selata Ratamo-tietokantaa ja käyttää verkkokirjaston palveluja, kuten tehdä varauksia tai uusia lainoja. Osastollamme on myös oma lainausautomaatti ja asiakastietokone. Neuvonta myös lainaa kuulokkeita CD-levyjen kuuntelua varten.

Otamme mielellämme vastaan hankintatoiveita sähköpostiin kirjasto.musiikki@hyvinkaa.fi

LP-levyjen digitointi

LP-levyjen digitointilaite on asiakkaiden käytettävissä kirjaston musiikkiosastolla. Digitointipalvelu toteutetaan maksuttomana itsepalveluna. Ota mukaan tarvitsemasi tyhjät CD-levyt ja huomioi, että digitointilaitteeseen käyvät VAIN CD-R -levyt, eivät CD-RW -levyt.
Ajanvarauksen voi tehdä joko musiikkiosaston neuvonnassa tai soittamalla musiikkiosastolle 📞 019 459 2424 tai sähköpostitse kirjasto.musiikki@hyvinkaa.fi

Hämeenlinna
Wetterhoffinkatu 2
13100 Hämeenlinna
📞 03 6212 612

Hämeenlinnan pääkirjasto sijaitsee kaupungin keskustassa. Pääkirjastorakennuksen peruskorjauksen ajan 2018–2020 kirjasto toimii pienemmissä tiloissa Wetteri-rakennuksen kahdessa alimmassa kerroksessa. Musiikkiosasto sijaitsee Wetteri-rakennuksen toisessa kerroksessa.

Editointityöasema

Kuva- ja äänitallenteiden digitointi- ja editointityöasema on pääkirjaston toisessa kerroksessa.

Iisalmi
Kirkkopuistonkatu 9
74100 Iisalmi
📞 040 8302 712
Ylä-Savon Rutakko-kirjasto Iisalmi

Musiikkiosastolta voi lainata kitaroita ja ukuleleja. Soittimien laina-aika on kaksi viikkoa. Kirjastossa voi kuunnella musiikkia ja äänikirjoja.

Digitointi

VHS-DVD -digitointi ja mahdollisuus digitoida C-kasetteja, äänilevyjä, filminegatiiveja, dioja ja paperikuvia.

Joensuu
Koskikatu 25
80100 Joensuu
📞 050 4058 914
Soittohuoneet 1 ja 2

Joensuun pääkirjaston musiikkiosastolla on kaksi varattavaa, äänieristettyä huonetta. Huoneet soveltuvat hyvin soitto- ja lauluharjoitteluun. Huoneen voi varata myös hiljaiseen työskentelyyn. Huoneet eroavat varustelultaan.

Pianohuone | Huone 1
Pelkistetympi harjoittelutila josta löytyy sähköpiano ja CD-soitin. Huoneessa on käytettävissä myös tablettitietokone,  jonka avulla voi opiskella soittoa ja laulua Rockway-verkkomusiikkikoulussa.

Karaoke- ja kuunteluhuone | Huone 2
Olohuonemaisemman tilan varusteluun kuuluvat vinyyli-, CD-, DVD ja Blu-ray-soittimet, televisio, sekä tablettitietokoneen ja television kautta käytettävä Singa-karaokepalvelu. Singassa on laulettavana yli 20 000 kappaletta. Tutustu valikoimaan täällä.

Voit varata ajan paikan päältä tai soittamalla musiikkiosastolle 📞 050 4058 914. Huoneen voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan. Kirjastokortti tulee esittää huoneen käyttöönoton yhteydessä.

Jyväskylä

Jyväskylän pääkirjaston musiikkosastolta löydät

 • CD-levyjä, LP-levyjä, nuotteja, musiikkikirjoja, musiikkivideoita ja ukuleleja
 • musiikin kuuntelupisteitä
 • kolme soitonharjoitteluhuonetta
 • digitointitilan
 • Sibelius 7 -nuotinnusohjelman
 • kopiokoneen
Soittohuoneet

Tilat on äänieristetty ja tarkoitettu akustisen musiikin harjoitteluun.

Isossa huoneessa on akustinen piano Yamaha U1.
Soitonharjoittelu 1
kosketinsoitin Roland BK-3
käytettävissä Sibelius 7 -nuotinnusohjelma
Soitonharjoittelu 2
sähköpiano Roland HP-505. Kaikissa huoneissa on akustinen kitara. Omia akustisia soittimia voi myös soittaa. Musiikin neuvonnasta voi lainata Zoom H6-äänityslaitteen.

Digitointi

Pääkirjaston 3. kerroksessa musiikkiosastolla on asiakaskäyttöön tarkoitettu digitointitila.

Mitä tilassa voi tehdä?

 • muuttaa LP-levyjä, C-kasetteja, VHS-videoita ja kaitafilmejä digitaaliseen muotoon
 • muokata kuvia, ääntä ja musiikkia
 • skannata tekstiä, paperikuvia, dioja, negatiiveja ja negatiivifilmejä
 • polttaa työt CD-levyille (kuvat, teksti- ja äänitiedostot) tai DVD-levyille (videot)
 • tallentaa työt muistitikulle tai omalle ulkoiselle siirrettävälle kovalevylle
 • digitoida mm. 8mm, MiniDV- ja beta-kasetteja (huom. asiakkaalla on oltava oma kamera/nauhuri ja siihen sopiva liitinjohto: RCA, DV tai USB)

Mitä laitteita tilassa on?

 • Internet-työasema (Hpz200)
 • LP-soitin (ProJect Debut III USB)
 • kasettinauhuri (Yamaha KX-393)
 • DVD-VHS-yhdistelmälaite (Panasonic NV-VP3)
 • tasoskanneri (Epson Perfection V600 Photo) (pystyy skannaamaan myös ns. keskikokoista filmiä, max 6 cm x 22 cm)
 • dia- ja negatiiviskanneri (Plustek OpticFilm 8200i AI)
 • kaitafilmiskanneri (Reflecta Super 8 / Normal 8).
 • 2 kpl DVD-VHS-yhdistelmälaitteita (LG RCT 689H)
 • 2 kpl televisioita
 • VHS-C-adaptereita
 • LG-laitteen valmistaja suosittaa tallennuksen käytettäväksi seuraavia dvd-levjä:
  • DVD-R: Mitsubishi (8x, 16x), Verbatim (8x, 16x)
  • DVD-RW: Mitsubishi (8x, 16x), Verbatim (8x, 16x), JVC (4x), Maxell (4x)
  • DVD+R: Mitsubishi (8x, 16x), Verbatim (8x, 16x)
  • DVD+R(DL): Mitsubishi (2.4x, 8x)
  • DVD+RW: Mitsubishi (8x, 16x), HP (4x), Verbatim (4x), Ricoh (4x)

Kaitafilmejä skannaavat: oma muistikortti mukaan, SD-mallia, maks. 32 MG

Mitä ohjelmistoja tilassa on?

 • kuvankäsittelyohjelma Adobe Photoshop Elements 6
 • äänieditointiohjelma Audacity 1.3 Beta
 • videonmuokkausohjelma Magix Video easy TerraTec Edition
 • MS Office 2010 FIN, Internet Explorer, PDF-creator
Järvenpää
Kirjastokatu 8
04410 Järvenpää
📞 09 2719 2536

Musiikkiosastolta löydät muun muassa:

 • CD-levyjä
 • LP-levyjä
 • nuotteja ja partituureja
 • musiikiaiheisia kirjoja ja lehtiä
 • musiikkivideoita (DVD ja Blu-ray)
 • moniviestimiä, CD-ROM-levyjä ja DVD-levyjä
 • kirjastossa käytettäviä harjoitussoittimia
 • lainattavia soittimia
Digipiano

Musiikkiosastolla on digipiano pianonsoiton harjoitteluun. Digipianon ääni ja kosketus on mallinnettu akustisen flyygelin mukaan. Kirjaston digipiano on varustettu kuulokkeilla, jotta soitto ei häiritse muita kirjaston käyttäjiä. Säännöt:

 • soita aina kuulokkeilla
 • ajanvarauslista musiikkiosaston tiskillä
 • voit varata soittoaikaa enintään kaksi tuntia per päivä
 • ilman varausta voit soittaa siihen asti kunnes toisen soittajan varaus alkaa
Kuuntelu

Musiikkiosastolla on itsepalvelukuuntelupaikkoja CD-äänilevyjen kuuntelua varten. Lainaa kuuntelun ajaksi kuulokkeet kirjastokortilla.

Digitointi

Musiikkiosaston digitointilaitteella voi kuunnella LP-levyjä, C-kasetteja ja CD-levyjä. Lainaa kuulokkeet kuuntelua varten musiikkiosaston tiskiltä. Kuuntelun lisäksi laitteella voi digitoida LP-levyjä ja C-kasetteja tyhjälle CD-levylle. Laite on yksinkertainen ja asiakkaiden käytettävissä itsepalveluperiaatteella. Tuo mukanasi oma tyhjä CD-levy (CD-R tai CD-RW).

Lainattavat soittimet

Soittimet löydät musiikkiosastolta lasihuoneen lähistöltä.
Lainattavissa:

 • kahdeksan sopraanoukulelea
 • kaksi konserttiukulelea
 • yksi viisikielinen kannel
Kajaani
Seminaarinkatu 15
87100 Kajaani
📞 08 6155 2423

Musiikin tietopalvelu ja musiikkiaineisto on siirtynyt nuotteja lukuunottamatta alakertaan

Alakerran remontoituun musiikkitilaan on siirretty CD-levyt, DVD-levyt ja musiikkikirjat. Nuottiaineisto on kirjaston toisessa kerroksessa. Alakerran palvelutiskit palvelevat myös musiikkiaineistoa koskevissa kysymyksissä. Yläkerran entisellä musiikkiosastolla on asiakkaiden varattavissa kaksi ryhmätyöhuonetta ja soittohuone. Varaukset neuvonnasta 📞 08 6155 2423.

Soittohuone

Soittohaluisille on erillinen äänieristetty soittohuone pääkirjaston toisessa kerroksessa. Huoneessa on käytössä digitaalinen piano. Myös omien soitinten käyttö on mahdollista. Soittohuoneen voi varata käyttöönsä kirjaston neuvonnasta 📞 08 6155 2423.

Kangasala
Keskusaukio 2
36200 Kangasala
📞 050 4121 617

Musiikki- ja taideosastolla ovat aikuisten elokuvat, taidekirjat ja musiikkiaineisto; kirjat, nuotit, musiikkiäänitteet ja -DVD-levyt. Järjestämme näyttelyitä, konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia ja muita tapahtumia.  Autamme sinua löytämään aineistoa työhön, opiskeluun, harrastuksen tueksi tai huvin vuoksi.

Voit kuunnella musiikkia, soittaa pianoa tai lainata ukulelen. Lasten ja nuorten osastolla on monipuolinen valikoima lastenmusiikkiäänitteitä ja -nuotteja.

Kauniaisten kirjasto | Grankulla bibliotek
Thurmaninaukio 6
02700 Kauniainen
📞 050 4116 514
Verkkokirjasto Helmet Musiikki
Kysy Jarkolta

Kauniaisten Helmet-verkkosivuilta voit lukea kirjaston kävelevän musiikkiensyklopedian Jarkko Nuutilan suosituksia. Jarkko ratkaisee musiikilliset pulmasi.

Varaa aika etukäteen 📞 050 4116 504, ja kerro tarvitsetko opastusta laitteen käyttöön. Digitointi vie yhtä paljon aikaa kuin nauhan katselu. Käytettävissä on myös adapteri VHS-C -kaseteille.

Kemi
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi
📞 016 258 253

Digitointi: äänitteet ja VHS-DVD -digitointi.

Kempele
Zeppelinintie 1
90450 Kempele
📞 050 3169 408
Kirkkonummi | Kyrkslätt
Tallinmäki 2
02400 Kirkkonummi
Media ja musiikki
📞 040 1269 400

 

Kokkola | Karleby
Isokatu 3
67100 Kokkola
📞 040 806 5123
Verkkokirjasto Webbibliotek Anders Musiikki

Digitointi.

Kotka

Kotkan pääkirjastossa on musiikin ja kuvan editointitila. Kysy digitointi- sekä editointimahdollisuudesta pääkirjaston tietopalvelusta, 📞 05 234 4570 tai kirjasto@kotka.fi

Kouvola

Mediamaja (soittimia, äänitysstudio, musiikin ja kuvan editointi, avustavaa henkilökuntaa).
Mediamajassa voi digitoida dia-kuvat, C-kasetit ja vinyylilevyt. Digitoimaan voi tulla ilman ajanvarausta, mutta kannattaa soittaa etukäteen, 📞 020 615 6089
VHS-nauhojen digitointi: Ajanvaraus digipisteeseeen tehdään palvelutiskiltä tai puhelimitse 📞 020 615 5232.
Huom! Kyyti-kirjastoilla on yhteinen musiikin sivusto, joten tämän Kouvolan linkin alta löytyvät myös Hamina, Iitti, Kotka, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Kuopio
Maaherrankatu 12, 1. kerros
PL 157
70101 Kuopio
📞 044 7182 325, tietopalvelu

Tapahtumat: Musiikkiosasto järjestää mielellään maksuttomia, kaikille avoimia musiikkitapahtumia kirjastossa. Oletko kiinnostunut yhteistyöstä?
Ota yhteyttä: 📞 044 7182 326, laura.airaksinen@kuopio.fi

Kuopion kirjaston musiikkivinkkeihin voi tutustua verkkokirjaston musiikkisivulta. Pääkirjaston musiikkiosastolla on lisäksi oma kotisivu.

Soittohuone, jossa digitaalinen piano. Soittoajan voi varata musiikkiosaston tietopalvelusta 📞 044 7182 325 enintään kahdeksi tunniksi kerrallaan. Teknisiä tietoja soittohuoneen pianosta:

 • Merkki: Roland HP203
 • 88-koskettiminen multisamplattu pianosoundi, pianoresonanssi
 • PHA II –koskettimisto (laajempi dynamiikka-alue)
 • Escapement (akustisen pianon koskettimistotuntuma)
 • Portaaton pedaali
 • USB-liitäntä (MIDI)
 • Kuulokeliitäntä

Musiikinkuunteluhuone: varattavissa musiikkiosastolta, 📞 044 7182 324 tai 📞 044 7182 325.
Kuunteluhuoneessa on käytettävissä LP-, CD- ja kasettisoitin sekä videot ja DVD-soitin. Myös osastolla on laite musiikinkuuntelua varten.

Digitointi: VHS-kasettien digitointi DVD-levylle on mahdollista Nilsiän ja Tuusniemen kirjastoissa.

Kurikka (ei erillistä musiikkipalveluiden sivua, mutta oma musiikkiosasto)

Mediapaja (äänitteiden ja kuvatallenteiden monipuolinen digitointi, Sound Forge) sekä pääkirjastossa että Jurvan kirjastossa.

Lahti

Kaksi pianonsoittohuonetta, äänitysstudio ja musiikin digitointi. Pelihuoneessa on myös musiikkiaiheisia pelejä (Singstar, Rocksmith).

Lappeenranta
Vapaudenaukio 47
53101 Lappeenranta
📞 05 6162 342

Musiikkisalissa voit soittaa pianoa tai omaa instrumenttia, varaa tila musiikkiosastolta. – Digipaja (äänitteet, VHS, videoiden editointi).

Mikkeli
Nurmijärvi

Uutuushankintojen esittelyä Twitterissä  @kirjastoCD_Nj

Oulu
Kaarlenväylä 3
90100 Oulu
📞 08 5584 7352

Oulun pääkirjaston musiikkiosaston studiohuoneessa voi soittaa sähköpianoa. Voit varata soittoajan täältä. Studiohuoneessa voi myös kuunnella musiikkia. Kuuntelusoitin toistaa CD-, SACD- ja DVD-Audiolevyjä. Voit kuunnella myös vinyylilevyjä ja C-kasetteja. Varaa kuunteluaika täältä.

Musaopas kartoittaa toiveesi ja valitsee sinulle esimerkiksi 5–10 CD-levyä, nuottia tai kirjaa tai lähettää sähköpostiisi suosituslistan. Musaoppaaseen pääsee musiikin kotisivulta.

Pohjoista musiikkia on Oulun kaupunginkirjaston tuottama monipuolinen sivusto, joka esittelee oululaisia säveltäjiä ja kuoroja sekä Oulun seudun rockin, jazzin ja viihdemusiikin lähihistoriaa.

Äänitteiden digitointityöasema on pääkirjaston musiikkiosastolla. Siellä voi digitoida C-kasetteja ja LP-levyjä CD-levylle. Musiikkiosastolla voi digitoida myös VHS-videokasetteja.

Oulun musiikkikirjasto Facebook.

Parkano

Digitointi: VHS- ja C-kasetit, vinyylilevyt, paperit, paperikuvat, negatiivit ja diakuvat.
Laitteet omistaa Petäjä-opisto (paikallinen kansalaisopisto), mutta tilat ja tilavaraukset hoitaa kirjasto. Kansalaisopistolla silloin tällöin opastustunteja laitteiden käyttöön, kirjaston henkilökuntakin neuvoo. 📞 03 4433 560 tai 📞 044 7865 560.

Pieksämäki

Digitointi.

Pirkkala

Digitointi: Ensimmäisellä kerralla sovi opastus puhelimitse tai käymällä paikan päällä pääkirjastossa, 📞 050 4350 262, Merja Rostila.
Asiakkaiden käytössä on digitointiasema, jolla voi digitoida sekä editoida filminegatiiveja, dioja, paperikuvia, videoita (myös beta!), LP-levyjä, C-kasetteja ja kelanauhoja. Ohjelmia ovat Audacity, Photoshop ja Premiere Elements.

Käytössä on myös Sonyn tallennin, jolla voi digitoida 8 mm ja Hi8 videokasetteja. Varaukset pääkirjastoon (03) 5652 4646 tai netin kautta http://www.eb2.dpg.fi/pirkkala.

Videoiden siirto DVD:lle onnistuu myös suoraan siirtämällä. Laite sijaitsee pääkirjaston lukutilassa ja on vapaasti varattavissa E-bookingista (videokasettien siirto DVD:lle) neljäksi tunniksi kerrallaan.

Kaitafilmit: Käytössäsi on nyt myös kaitafilmiasema, jossa voit digitoida 8 mm:n kaitafilmejä sekä editoida niitä halutessasi. Mikäli sinulla on äänifilmiä, voit siirtää vain kuvan, ääni ei tässä järjestelmässä siirry! (E-bookingissa osasto on x-kaitafilmin digitointi. Tilan voi varata 6 tunniksi kerrallaan!)

Pori
Gallen-Kallelankatu 12
28100 Pori
📞 044 7015 822 ja 📞 044 7105 823

Lehti- ja musiikkiosasto Lehmus
Digitointihuone, jossa voit digitoida äänilevyjä, C-kasetteja ja VHS-kasetteja

Porvoo/Borgå
Raisio

Digitointi: LP-levyt CD-R -levylle, VHS-nauhat DVD-levylle, valokuvat ja skannaus muistitikulle. Neuvonta ja ajanvaraukset: 📞 044 797 1676 ja 📞 02 434 3255.
Musiikki- ja taideosasto on mukana Vaskin musiikkikirjastoblogi Musaston toimitustyössä, yhdessä Kaarinan ja Turun kirjastojen kanssa.

Riihimäki
Kauppakatu 16
11100 Riihimäki
📞 019 758 4690

Soittohuone, jossa on piano.
Digitointi: VHS-tallenteiden, LP-levyjen, C-kasettien, diojen, negatiivien ja valokuvien digitointimahdollisuus.

Rovaniemi

Kirjastorokki-tapahtuma.

Salo

Sähköpiano musiikkihuoneessa.

Savonlinna

Harjoittelu- ja kuunteluhuone Kaiku (sähköpiano, nuottiteline, CD- ja LP-levysoitin).

Seinäjoki

Digitaalinen piano. – VHS-DVD -digitointi.
Soittohuone Pommari, jossa instrumentteja koko bändille. Pommarissa on käytettävissä elektroakustinen kitara, kaksi sähkökitaraa ja basso vahvistimineen, rummut, kahdet kosketinsoittimet, kolme mikrofonia sekä mikseri ja kahdet kaiuttimet. Soittohuoneen voi varata Apilan alakerran musiikkiosastolla, 📞 06 416 2428. Varaamiseen tarvitaan voimassaoleva Seitti-kirjastokortti.

Tampere
Musiikki ja lehdet
Pirkankatu 2
331010 Tampere
📞 040 8064 918
Verkkokirjasto PIKI Musiikki
Metson musiikki ja lehdet Facebook

Kolme musiikkihuonetta, joista yksi Roland-huone.

Tikkurila – Vantaa
Lummetie 4
01300 Vantaa
Tilavaraukset ja tiedustelut: 📞 09 8392 3583
Verkkokirjasto HelMet Musiikki

Digitointihuone: VHS -> DVD,
LP -> CD & mp3,
C-kasetti -> mp3
Aleksis-Sali: akustinen piano
Studio

Studiossa on mahdollista tallentaa ja editoida ääntä Cubase LE elements 6 ohjelmistolla. Kuvan ja videon editointiin Adobe Master Collection CS5 paketista löytyy ohjelmistot Photoshop sekä Premiere.

Studion varustus
PC pöytäkone, windows 7
EMU 0404 USB ulkoinen äänikortti, 2 x xlr/plugi sisäänmeno
Röde NT1-A mikrofoni
Yamaha HS80M kaiuttimet
Boss GT-001 guitar effects prosessor
Ohjelmistot: Adobe Master Collection CS5, Cubase LE elements 6
Tokai sähkökitara (lainataan erikseen)
LP-soitin, CD-soitin, stereovahvistin

Tikkurilan kirjaston musiikki- ja mediaosastolta myös kerrosta alempana sijaitsevan HelMet-musiikkivaraston nimekkeet.

Tornio

Digitointi (VHS -> DVD).

Turku
Linnankatu 2
20100 Turku
📞 02 2620 658
Verkkokirjaston musiikkisivu

Soittohuone, jossa akustinen piano ja sähköpiano.
Musiikin, videonauhojen ja kuvien digitointi: LP & kasetit -> CD. VHS -> DVD. Valokuvat, diat & negatiivit ja skannaukset muistitikulle.
Varaa aika digitointiin ja soittohuoneeseen musiikkiosaston neuvonnasta, 📞 02 2620 658.
Stage: konsertteja ja tapahtumia.

Vaasa/Vasa – maakuntakirjasto

Digipiano.

Valkeakoski

Sivulta pääsee myös Valkeakosken kirjaston musiikkiosaston historiikkiin. Asiakaspalvelu: 📞 040 335 7055.

Vantaa – Tikkurila
Lummetie 4
01300 Vantaa
Tilavaraukset ja tiedustelut: 📞 09 8392 3583
Verkkokirjasto Helmet Musiikki

Tikkurilan musiikki- ja mediaosastolla voi kuunnella musiikkia itsenäisesti kuulokkeilla. Musiikki- ja mediaosastolla soitetaan musiikkia asiakastiloissa.

Lummesali

Tikkurilan kirjastotalossa sijaitseva Lummesali on Vantaan musiikkiopiston käytössä oleva konserttisali. Sali on ensisijaisesti musiikkiopiston opetuksen ja konserttitoiminnan käytössä. Musiikkiopiston loma-aikoina, erityisesti joulu- ja kesälomalla salia on mahdollista vuokrata ulkopuoliseen käyttöön. Vapaita aikoja voi tiedustella myös muinakin aikoina. Katso lisätietoja.

Soittohuone | Aleksis-Sali

Kirjaston Aleksis-salissa (kulku Musiikki- ja mediaosastolta) voi soittaa omilla instrumenteilla ja käytettävissä on akustinen piano.

Kirjaston soittimet (ei kotilainaan)

Musiikki- ja mediaosastolla on asiakkaiden käytettävissä oleva piano. Soittoaikaa voi varata musiikkiosastolta 📞 043 825 0963. Kirjaston piano on tarkoitettu henkilökohtaiseen harjoitteluun. Kirjaston pianoa ei saa käyttää soittotuntien antamiseen.
Osastolla on sähkökitara ja kitaravahvistin, akustinen nylonkielinen kitara sekä sähköbasso ja bassovahvistin, joita voi soittaa musiikkiosastolla. Soittimia ei lainata kirjaston ulkopuolelle.

Studio

Varustelu kuvan ja äänen editointiin. Omatoimiseen käyttöön. Mahdollisuus soittaa omia tai lainattavia soittimia. Kaikki Rockway-verkkokurssit.
Varaukset 📞 043 825 0963.

Studion varustelu
PC pöytäkone
Roland Studio-Capture ulkoinen äänikortti
Röde NT1-A mikrofoni – Bayerdynamics TG-153 stereopari -mikrofoni
Yamaha HS80M -kaiuttimet

Ohjelmistot
Cubase 9 pro
Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
Ableton Live
FL-studio
Reaper

Soittimet
Ableton Push
MIDi-koskettimet
Tokai sähkökitara ja basso (lainataan erikseen)
Sähköpiano (siirrettävissä studioon tarvittaessa)

Mediatyöasema | Digipaja Dynamo

Digipaja Dynamo on graafista työskentelyä varten. Tilan varustuksena on 27-tuumainen Wacom Cintiq 27QHD -piirtopöytä, laadukas CanoScan 9000F Mark II -kuva- ja filmiskanneri sekä tehokas HP EliteDesk -tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti. Varaukset Varaamo-palvelusta tai neuvonnasta 📞 043 824 8307.

Äänitallenteiden digitointi

Tikkurilan kirjaston musiikki- & mediaosastolla voit siirtää LP-levyt CD:lle tai muistitikulle. C-kasetit voit tallentaa mp3-muotoon. Palvelut ovat maksuttomia itsepalvelupisteitä. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa. Varaukset puh: 043 825 0963.

Tikkurilan kirjaston musiikki- ja mediaosastolta myös kerrosta alempana sijaitsevan Helmet-musiikkivaraston nimekkeet.

Musiikkikirjastot.fi – musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.