Kirjastot.fi
Musiikkikirjastot.fi – musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.

Varastokirjaston musiikkiaineistot

Varastokirjasto.

Kuopion Varastokirjaston musiikkiaineistojen haussa voi käyttää eri hakuportaaleja:

Aineistohaku Vaarissa

Vaarin perushaku toimii populaarimusiikin suhteen kattavimmin sanahakuna. Voit valita sanahaun valikosta Hakutyyppi.

Varastokirjaston aineistoon Vaarissa tehty haku yhtyeen Five Fifteen tuotannosta. Ensimmäisenä viitteenä CD 'Sensational Five Fifteen'.

Varastokirjaston aineistoon Vaarissa tehty haku yhtyeen Five Fifteen tuotannosta. Ensimmäisenä viitteenä kuvassa näkyy CD-levy ’Sensational Five Fifteen’.

Vaarista voi hakea myös Varastokirjaston listauksen saatavana olevasta nuottiaineistosta. Huom! Musiikin hakutuloksiin läheisesti liittyvään osakohdenäkymään on tulossa parannuksia syksyllä 2017.

Varastokirjasto Finnassa

Eri musiikkiformaattien selaaminen onnistuu Finnan kautta. Varastokirjaston käytännöistä ja aineistojen käytöstä kerrotaan infosivulla Varastokirjasto Finnassa.

CD-levyt
LP-levyt
Nuotit

Monihaku Frank

Varastokirjaston aineistoihin voi tehdä rajattuja hakuja myös Kirjastot.fi:n Monihaku Frankin kanssa. Hakuelementteinä voi käyttäää esimerkiksi tekijää, nimekettä, avainsanaa ja aineistolajia.

Kirjastot.fi:n Monihaussa yhtyeen Five Fifteen CD-levyt Varastokirjaston kokoelmasta.

Kirjastot.fi:n Monihaussa yhtyeen Five Fifteen CD-levyt Varastokirjaston kokoelmasta.

Melinda

Kirjastojen yhteistietokanta Melindasta voi hakea Varastokirjaston musiikkiaineistoja. Musiikkia voi etsiä esimerkiksi tarkennetun haun avulla.

Varastokirjaston tehtävä ja tavoitteet

Kirjaston kotisivulla kuvataan Varastokirjaston tehtävää ja tavoitteita:

–Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee maamme tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja. Varastokirjaston tehtävä on vastaanottaa ja säilyttää suomalaisista kirjastoista siirrettävää aineistoa sekä asettaa se tarvitsijoiden käyttöön.

–Keskitetyllä varastoinnilla on taattu se, että hankittu aineisto säilyy tutkijoiden ja muiden tiedontarvitsijoiden käytössä samalla, kun varastointi on voitu toteuttaa kustannustehokkaasti.

–Varastokirjasto avattiin maaliskuussa 1989 ja aineistoa alettiin ottaa vastaan samana kesänä. Suomi on ensimmäinen maa, joka on toteuttanut erityyppisten – tieteellisten ja yleisten – kirjastojen yhteisen varastokirjaston.

 

Sivua muokattu
19.7.2017