Kirjastot.fi Kirjastot.fi
Musiikkikirjastot.fi – musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut yhdestä paikasta.

PIKI-verkkokirjaston Musiikki-sivut

PIKI-kimppaan kuuluvat Pirkanmaan kaikki 22 kuntaa ja kaupunkia. PIKI-verkkokirjastossa on neljä suositteluosiota Lue, katso, kuuntele, Musiikki, Nuoret ja Lapset.   Suosittelusivujen tarkoituksena on esitellä asiakkaille PIKI-kirjastojen kokoelmia. PIKI-kirjastojen henkilökunnasta kootut työryhmät apunaan lähes 100 avustajan joukko laativat suosittelusivuja.

Musiikki-osio koostuu useammasta sivusta:

Musiikin etusivu

Musiikin ajankohtaisia asioita tai kuukausiteemaan liittyviä aiheita. Merkkipäivät ja palkitut -palsta sivun oikeassa laidassa. Etusivulla esitellään myös alasivuilla olevia sisältöjä ja tarjotaan kirjastojen hankkimia verkkopalveluita asiakkaiden käyttöön.

Konserttiin ja keikalle Näkökulmana on Pirkanmaa; Tampere Filharmonian kauden ohjelmisto ja linkit teoksiin sekä Metropolitanin oopperaesitykset Finnkinon elokuvateattereissa. Lisäksi sivun alareunassa ovat kuukauden keikat Pirkanmaalla ja keikkailevien teokset. Myös Pirkanmaan kirjastojen omat musiikkitapahtumat löytyvät sivulta.

Mitä lainaisin Lyhyitä vinkkejä nopeille etsijöille. Myös kuukausiteemaan liittyviä teoslistauksia. Uutuutena on musikaalisia perheitä esittelevä artikkelisarja.  Mitä lainaisin -sivun alasivuina ovat

  • Musiikkiuutuudet: PIKI-kirjastojen musiikkiuutuudet.
  • Asiakas suosittelee: asiakkaiden lähettämiä suosituksia
  • Jos pidät tästä, niin -artikkelit ovat myös omalla sivullaan: Sivulla tarjotaan vinkkejä samankaltaisista teoksista.

Sukella aiheisiin Sivulla on pidempiä artikkeleita musiikin eri aihealueista. Lukijalla on mahdollisuus sukeltaa syvälle musiikkimaailmaan, sillä juttuja on laidasta laitaan. Sivulle koottu myös Tampereen kaupunginkirjastossa tehtyjä musiikin pdf-listauksia eri aiheista.

Kohtaamisia Kohdataan musiikkialan henkilöitä haastattelun muodossa. Aiemmat haastattelut löytyvät sivun laidasta.

Musisoi itse Esitellään soitinkouluja, musiikinteoriaa ja verkkolinkkejä. Osio on jaettu alasivuihin soitinten mukaan.

Apua tiedonhakuun Listataan tiedonlähteitä ja musiikkilinkkejä. Etsivän kirjastonhoitajan Lea Tastulan kulloisetkin paljastukset valottavat musiikkikirjastolaisen työtä.

Sivuihin liittyviä kysymyksiä ja palautetta voi lähettää Tampereen kaupunginkirjaston verkkopalveluihin sähköpostilla kirjasto.verkkopalvelut(ät)tampere.fi